Päevatoimetaja:
Richard Särk

Täna on Tartu 2024 suvepidu. Korraldaja selgitab, millega suvepeole tulles arvestada

Copy
Tartu 2024 suvepeo ala
Tartu 2024 suvepeo ala Foto: Tartu 2024

Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 suvepidu on sel laupäeval Tartu kesklinnas autovabaduse puiesteel, kuhu on oodata palju inimesi. Tartu 2024 korraldajad selgitavad, mida suurüritus kaasa toob. 

Suvepeo kontsertlavastus «Ellujäämise kunstid ristteel» algab autovabaduse puiestee suurel laval laupäeval kell 22 ning kestab umbes kaks tundi. Peategelased on Eesti artistid: Märt Avandi, Ott Sepp, Ollie, Peeter Volkonski, Sissi, Liisi Koikson, Nele-Liis Vaiksoo, Heidy Tamme, Priit Volmer, Rosanna Säälik ja teised. Kaasa teevad live-bänd, Tartu akadeemiline meeskoor ning neli tantsugruppi. Suvepeole paneb punkti Winny Puhhi kontsert.

Praegu paistab ilmateade lubavat kontserdi alguseks mõnusat Eesti suveilma. Siiski soovitab korraldaja jälgida ilmateadet ning riietuda vastavalt ilmale. Kui peaks sadama, palub korraldaja vihmavarju asemel kaasa võtta vihmakeebi, sest vihmavari segab kaaskülastajate elamust ja vaatevälja. Sündmusel on vali muusika ja kasutatakse valgusefekte (sh vilkuvad tuled). Lastel soovitavad korraldajad kasutada kuulmist kaitsvaid kõrvaklappe.

Autovabaduse puiesteele on nädala jooksul lisaks suurele lavale kerkinud ka muud tehnilised konstruktsioonid, mis võivad kontsertetendusel nähtavust piirata. Publiku alal paiknevad ka Eesti Televisiooni kaamerad. Suure lava külgedele ja publikuala keskele on paigutatud LED-ekraanid. 

Korraldajad paluvad üksteisega arvestada ning tulla kohale varakult. 

Alal kasutatakse korduskasutusnõusid, sorteeritakse jäätmeid. On võimalus oma joogipudelit täita veekraanist. Tulla saab jala, ratta või ühistranspordiga. Autovabaduse puiestee mõlemas otsas on jalgrattaparklad.

Toidutänaval saab einestada toidupakkujate juures, kes pakuvad süüa kuni keskööni. Samuti on avatud joogipunktid.

Alal liiguvad turvatöötajad ning abiks on Tartu 2024 vabatahtlikud, kes kannavad rohekaid pusasid või vihma korral kollakad tuulejopesid.

Liikumispuudega inimesed ja nende saatjad on oodatud kontserdist osa saama invaplatvormil. Invaplatvormile on kõige mugavam liikuda turuhoone poolt. 

Kontsertlavastusel on eesti viipekeele tõlge. Tõlk asub lava ees invaplatvormi läheduses. Winny Puhhi kontserdil viipekeelset tõlget ei ole.

Vaata programmi siit: tartu2024.ee/tartu-suvepidu.

Tagasi üles