Päevatoimetaja:
Richard Särk

Vivita leiutamislabor pakub Tartu noortele maailmapildi avardamiseks nutikaid ülesandeid

Copy
Taibutalgutel saavad noored arendada maailmapilti ja koguda teadmisi.
Taibutalgutel saavad noored arendada maailmapilti ja koguda teadmisi. Foto: Erakogu

Sel suvel seab Vivita Lahenduste Laboratoorium end kuuks ajaks Tartusse, Atlantise kõrvale paigaldatavasse konteinerisse, et edendada Tartu noorte ettevõtlikkust, empaatiavõimet ja maailmapilti. Projekti eesmärk on toetada noorte loovust ja pakkuda neile võimalust lahendada kohalikke probleeme Vivita kohandatud loovmeetodi abil.

Taibutalgud toimuvad Atlantise maja parkimisalal, leiutamislaboriks muudetud ligipääsetavas merekonteineris, mis kutsub lisaks mõtlema jätkusuutlikkusele ning taaskasutuse tähtsusele. Samuti toetab osalisi kosutava joogiga ning pakub prototüüpimiseks jääkmaterjale A. Le Coq. Taibutalgud toimuvad kolmel järjestikusel nädalal, iga nädal keskendutakse eri teemale.

1. nädal, 7.–9. august: üksindusest ühtsuseni

Esimesel nädalal on noortel võimalust arendada oma sotsiaalseid oskusi, mõista üksildust ja leida lahendusi sõpruse ja empaatia kaudu. Partnerid on Tartmus ja Peaasi, kes loovad toetava ja hariva keskkonna. Inspiratsiooniks tulevad Sõbrapinki tutvustama autorid Johanna ja Karolin ning osalejatel on võimalus tutvuda näitusega «Viltuse maja saladused».

2. nädal, 14.–16. august: elav linnaruum

Teisel nädalal mõtestatakse, milline võiks olla noortele sobiv linnakeskkond, võttes fookusesse eelkõige peagi uueneva Tartu südalinna. Partnerid ja inspireerijad on Süku väliala kujundavad Kino arhitektid ning Tartu linn.

3. nädal, 21.–23. august: liikumise jõud

Kolmandal nädalal keskendutakse liikumise tähendusele, mõeldes sellele kui millelegi enamale kui tantsimine, sportimine või ühest kohast teise saamine. Partner ja inspireerija on Shaté tantsukool, kelle noored viimasel päeval loovad kohapeal ka podcast‘i.

Kõik tegevused toimuvad kell 10–14 ning pärast talguid on iga päev kell 14–16 avatud mobiilne töökoda, kus noored saavad oma projekte edasi arendada. Taibutalgudele tasub enne registreerida Fienta lingi kaudu, kohti jätkub vaid 30 kiiremale.

«See on suurepärane võimalus Tartu noortel kaasa rääkida ühiskondlikul tasandil ning olla ka kuulatud. Iga taibutalgu lõpus teeme ettekanded, kuhu on oodatud kõik linlased kuulama. Vivitas oleme varem läbi viinud mitmeid sarnaseid sprinte koostöös näiteks Lennusadama ja Prismaga,» sõnas projekti peakorraldaja Kaidi Marii Kütt.

Üritus on osalejatele tasuta.

 

 

 

 

Tagasi üles