Videolugu: Vanemuises jõuab lavale uus Lotte muusikal

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luisa Värk käis helistuudios lindistamas Lotte muusikali laule.
Luisa Värk käis helistuudios lindistamas Lotte muusikali laule. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel nädalal salvestati Tartu laululava juures asuvas Clockworki helistuudios linti Vanemuise  uue lastemuusikali «Kosmonaut Lotte» laulud, mis jõuavad esmakordselt avalikkuse ette maikuu esimesel laupäeval.

Helilooja Priit Pajusaare kirjutatud lugusid käisid laulmas Gerli Padar, Luisa Värk, Tõnu Kilgas, Juss Haasma ja  paljud teised muusikali osatäitjad. Oma näitlejadebüüti tegev Luisa Värk ütles Tartu Postimehele, et kuigi Lotte on lastelavastus, on lugusid laulda piisavalt raske. Oma lemmiklooks nimetas Värk lepatriinilaulu, mis on helge sõnumiga ja ilusa viisiga. «Ma arvan, et see saab laste hulgas kindlasti hitiks,» lausus Värk ning kinnitas, et suurem osa muusikali tekstist on tal juba peas.

Muusikali lavastaja Ain Mäeotsa sõnul on seekordne Lotte tehniliselt keerukam ning nõuab näitlejatelt nii vokaalselt kui mängu poolelt tõsist pingutust. «Tegemist on ikkagi järjega ning sellevõrra on ka inimeste ootused  suuremad,» lausus Mäeots.

Seekordne seiklus viib Lotte kuu peale, teda kutsutakse sinna sünnipäevale. Samal ajal lendab kuule ka jänes Adalbert, kes on Mäeotsa sõnul paras kehkenpüks. «Kuu peal tekivad huvide konfliktid ja mis edasi saab, seda tuleks juba teatrisse vaatama tulla,» jäi lavastaja salapäraseks. Kuidas läks osatäitjatel helistuudios ning kuidas kulgevad proovid, saab vaadata Tartu Postimehe videoloost.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles