Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Tark Tartu Kukkunud tõukeratturid annavad lõualuukirurgidele palju tööd (3)

Copy
Kliinikumi stomatoloogia kliiniku näo-lõualuudekirurgia osakonna juhataja doktor Oksana Ivask (vasakul) ning doktor Tiiu Kivimaa teevad igal esmaspäeval ja reedel keerulisi lõikusi. Lisaks tuleb neil tegeleda ka erakorraliste traumadega.
Kliinikumi stomatoloogia kliiniku näo-lõualuudekirurgia osakonna juhataja doktor Oksana Ivask (vasakul) ning doktor Tiiu Kivimaa teevad igal esmaspäeval ja reedel keerulisi lõikusi. Lisaks tuleb neil tegeleda ka erakorraliste traumadega. Foto: Margus Ansu

Väljakukutud hambad, murtud või paigast nihkunud lõualuud ning kildudeks lõualiigesed on Tartu ülikooli kliinikumi näo-, suu- ja lõualuukirurgidele tavapärane vaatepilt. Kui üksjagu kukkumisi on ka talvel libedaga või purjutamisega seotud, siis valdavalt vajavad kirurgilist sekkumist just tõukerattaõnnetuses kannatanud.

Tõukerataste võidukäik algas juba aastate eest ning nüüd on linnas nendega vuravad lapsed, teismelised ja vanemadki inimesed igapäevane vaatepilt. Enamasti sõidavad nad ilma turvavarustuseta ja väga kiiresti. Näiteks rendifirmast Bolt tõukeratast võttes saab valida kahe kiiruse vahel: kas sõita kuni 15 või 25 kilomeetrit tunnis. Isiklikud tõukerattad võivad saavutada veelgi suurema tippkiiruse.

Hambad piima sisse

Tagasi üles