Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Aurast olümpiale. Tartus treenimist alustanud Kregor Zirki mäletavad kõik imelapsena

Copy
Sel pildil rõõmustab Kregor Zirk Pariisi olümpial pärast poolfinaali, mille lõpetas kolmandana ning püstitas uue Eesti rekordi 200 meetri liblikujumises. Ehkki Zirgile jäi Tartu üsna kiiresti väikeseks, sai just siin, Aura veekeskuses alguse tema karjäär sportlasena.
Sel pildil rõõmustab Kregor Zirk Pariisi olümpial pärast poolfinaali, mille lõpetas kolmandana ning püstitas uue Eesti rekordi 200 meetri liblikujumises. Ehkki Zirgile jäi Tartu üsna kiiresti väikeseks, sai just siin, Aura veekeskuses alguse tema karjäär sportlasena. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeva õhtul ujus Tartust pärit ning ülikoolilinnas treeninguid alustanud 25-aastane Kregor Zirk Pariisi olümpiamängudel end seitsmendale kohale. Pärast ujumist oli Zirk nii emotsionaalne, et ei suutnud teda küsitlenud ajakirjanikule suurt midagi kosta. Pisarates mees lubas õhtul süüa tüki kooki ja oma saavutust tähistada.

Selle tüki kooki ta ka sõi, kinnitas eile lõuna ajal Kregori isa Kunnar Zirk, kes on koos abikaasa Katriniga Pariisis pojale kaasa elamas. Ülevad tunded ja positiivsed emotsioonid on tippspordi suurepäraste saavutuste lahutamatu osa, millest lisaks perele saavad osa ka paljud eestlased. Poolfinaalis püstitas Kregor Zirk ka 200 meetri liblikujumises uue Eesti rekordi.

Isa teadis juba ammu

Tagasi üles