Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Jääaja keskusesse eksis haruldane lind (3)

Copy
Jääaja keskuse giid Jaak Alekand aitas linnu ettevaatlikult keskusest välja ning siis selgus, et tegemist on ohustatud linnuliigiga.
Jääaja keskuse giid Jaak Alekand aitas linnu ettevaatlikult keskusest välja ning siis selgus, et tegemist on ohustatud linnuliigiga. Foto: Jääaja Keskus

Teisipäeva õhtul märkasid jääaja keskuse külastajad ja meeskond Jääkaru kohvikus linnukest. Keskuse giid Jaak Alekand tõi linnu ettevaatlikult välja ja selgus, et tegemist on punase raamatu teise kategooria ohustatud linnuliigi ehk jäälinnuga. Haruldane linnupoeg viidi eemale Saadjärve kaldale puuoksale.

Hooliv meeskond käitus keskkonnaameti soovitustele vastavalt, kuid jäälinnu pere ei tulnud poega enam toitma. Keskkonnaamet võttis ühendust Eesti metsloomaühingu asjatundjatega ja leiti vabatahtlik, kes linnu oma hoole alla võtta sai. Kiirelt hankis jääaja keskuse meeskond ka väikese kala linnule söögiks, mille kogenud kokad kiirelt tükeldasid, et haruldast linnupoega toita sobiliku toiduga.

Väikese jäälinnupoja sattumine jääaja keskusesse näitab, et Saadjärve kaldal on selle haruldase liigi pesitsuspaigad. Keskkonnaameti nõustajate sõnul on kõige õigem käitumine hätta sattunud linnu asetamine looduse rüppe tagasi. Üldjuhul leiavad linnu vanemad poja siiski üles. Jääaja keskuse jäälind oli ilmselt alustanud juba iseseisvat elu, kuid siseruumi sattumine viis ta šokki, millest taastumiseks vajas ta abi.

Tänase seisuga on linnupoeg taastumas ja kosumas metsloomaühingu hoole all ning loodetavasti toimetatakse ta peagi tagasi Saadjärve kallastele iseseisvat elu elama.

Tagasi üles