Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Hoiu-laenuühistu venitab pensionärile raha tagastamisega: «Meie rahad on kinni …» (2)

Copy
Andrus Aasmäe naasis eile Jakobi tänaval asuvast Tartu hoiu-laenuühistu kontorist nõutult, sest jäi ikka oma rahata, mille ta oli kümme aastat tagasi investeerinud.
Andrus Aasmäe naasis eile Jakobi tänaval asuvast Tartu hoiu-laenuühistu kontorist nõutult, sest jäi ikka oma rahata, mille ta oli kümme aastat tagasi investeerinud. Foto: Kristjan Teedema

Tartlasest pensionär Andrus Aasmäe vajab tervisehäda raviks raha ning nii otsustas ta kümne aasta eest Tartu hoiu-laenuühistusse kasvama pandud raha välja võtta. Aga pangakontol haigutab tühjus, kuigi üle 41 000 euro pidanuks sinna ühistult laekuma 28. juulil.

Kui Andrus Aasmäe eile koos abikaasa Hillega Tartu hoiu-laenuühistusse oma raha küsima läks, teatati neile seal kõigepealt, et ühistul polegi nii suurt summat praegu kusagiltvõtta. «Meie rahad on kinni … rahad vabanevad liiga aeglaselt,» kuulsid nad kontoris. Seda ütles neile Liina Nulk, kes on Tartu hoiu-laenuühistu juhatuse liige ja Tartu kontori juhataja.

Kontori juhataja selgitus oli lihtne: kui ühistu kontol füüsiliselt vaba raha pole, ei saagi ülekannet teha. Umbes sama info said Aasmäed ka esmaspäeval pärast kahte päringut telefoni teel ja palvet saada sama info kirjalikult. Laekunud e-kirjas teatas ühistu, et raha kantakse hoopis hiljemalt 29. augustiks, sest praegu ei saa ülekannet teha investeeringute tõttu.

Tagasi üles