Päevatoimetaja:
Richard Särk

Raudtee elektrifitseerimine toob Mullaverre suured kanalid ja viadukti (1)

Copy
Eesti Raudtee kaotab Tallinna-Tartu-Koidula liinil kõik kurvid ja kühmud, et elektrirongid saaksid sõita 160 kilomeetrit tunnis. Nii käib Mullaveres uue raudteelõigu rajamine, peagi algab ka viadukti ehitus.
Eesti Raudtee kaotab Tallinna-Tartu-Koidula liinil kõik kurvid ja kühmud, et elektrirongid saaksid sõita 160 kilomeetrit tunnis. Nii käib Mullaveres uue raudteelõigu rajamine, peagi algab ka viadukti ehitus. Foto: Eesti Raudtee

Tartust poole tunni sõidu kaugusel Jõgevamaal Mullavere raudteeülesõidukohas on liiklus suletud ning mõlemale poole maanteed on kaevatud hiiglaslikud kanalid, millest ühe oli eilne sadu veega täitnud.

Need kanalid pole aga ujumiseks, vaid kaevatud selleks, et seal uuel lõigul saaks järgmisel aastal sõita elektrirong. Mullavere uue raudteelõigu ehitus kuulub Euroopa Liidu rahalise toetusega käiva Tallinna-Tartu-Koidula raudtee õgvendamise projekti sisse ning see töö peaks valmis saama järgmise aasta teises pooles.

Lisaks sellele, et Mullaverre tuleb uus ja sirgem raudteelõik, kus rong saab veelgi kiiremini sõita, laseb transpordiamet sinna ehitada ka viadukti autodele. Rong hakkab sõitma viadukti alt ning selleks ka need kanalid.

Tagasi üles