Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Tartut ähvardab torm, aga tasuta kontsert toimub selle kiuste

Copy
Pühapäeva lõuna ajal oli ilm Tartus päikseline ning lava Kassitoomel õhtuks juba valmis. Kuigi keskkonnaagentuur on andnud 3. astme hoiatuse, toimub tasuta kontsert sellegipoolest.
Pühapäeva lõuna ajal oli ilm Tartus päikseline ning lava Kassitoomel õhtuks juba valmis. Kuigi keskkonnaagentuur on andnud 3. astme hoiatuse, toimub tasuta kontsert sellegipoolest. Foto: Signe Oidekivi

Täna õhtul kell kaheksa algab Tartus Kassitoomel iga-aastane Vanemuise sümfooniaorkestri tasuta suvekontsert. Lavagi on selleks juba kenasti valmis seatud. Küll aga lubab keskkonnaagentuur õhtuks Lõuna-Eestis tugevat vihmasadu, antud on ka 3. astme tormihoiatus. Kuidas jääb sellise ilma korral aga kontserdiga?

Keskööks ulatub sajuhulk Lõuna-Eestis kuni 25 millimeetrini. Väga tugev sadu jätkub mitmel pool öösel ja kohati ka homme päeval, püsib äikeseoht. Hoolimata sellest, et lubab heitlikku ilma, toimub Kassitoomel suvekontsert.

Vanemuise teatri kommunikatsioonijuht Helena Alekand märkis, et kontsert toimub. «Kui päris pussnuge ei saja, siis ikka toimub. Külastajad peavad end vihma eest ise kaitsma, orkestril on katus pea kohal,» seletas ta. Kui sadu läheb aga nii tugevaks, et orkestri pillid võivad kahjustada saada, siis kontsert katkestatakse. 

Märksõnad

Tagasi üles