Päevatoimetaja:
Richard Särk

Nalja pole! Üliõpilaste jõutõstmise MMil Tartus on purustatud üle paarikümne rekordi

Copy
Üliõpilaste maailmameistrivõistlused jõutõstmises said Tartu ülikooli spordihoones hoo sisse kolmapäeval, viimased võistlejad panevad jõu proovile laupäeval.
Üliõpilaste maailmameistrivõistlused jõutõstmises said Tartu ülikooli spordihoones hoo sisse kolmapäeval, viimased võistlejad panevad jõu proovile laupäeval. Foto: Signe Oidekivi / Tartu Postimees

Tartu ülikooli spordihoone kergejõustikuhall on veel täna jõutõstjate päralt, sest seal selguvad viimaste kaaluklasside kõige tugevamad üliõpilased. Sportlasi tuli kolmapäeval alanud võistlusele 22 riigist üle kahesaja. Purustatud on 26 üliõpilaste rekordit.

Koondisesärkides tugevaid noori võis ülikoolilinnas näha juba esmaspäeval, kuid esimesed neist said raskustega kükkima, suruma ja jõutõmmet tegema hakata kolmapäeva hommikul.

Otsa tegid lahti kergemad naised ja päeva teises pooles kergemad mehed. Nii, samm-sammult said rammu proovile panna järjest raskemad sportlased. Täna on järg viimaste meeste ja naiste käes.

Võistluse neljanda päeva lõpuks olid noored suutnud murda 26 üliõpilasspordi föderatsiooni (FISU) rekordit. Neist 15 korral on uue tippmargiga hakkama saanud mehed, 11 juhul naised. Kuidas need püstitati, saab näha rahvusvahelise jõutõsteliidu Facebooki lehelt

Meeste võistkondlikus arvestuses on viimase päeva eel esikohale tihe rebimine. Päeva hakul on liider 46 punkti kogunud Suurbritannia, kelle kannul 42 silma kogunud Prantsusmaa ja Singapur. Eesti asub 5 punktiga 16. real.

Naiste arvestuses on kõige edukam olnud samuti Suurbritannia 47 punktiga. Teisele kohale käib aga tihe rebimine ning praegu on sellel positsioonil Holland 32 punktiga. Kolmandal kohal on 30 punkti kogunud Prantsusmaa. Kuid kaugele ei jää maha ka Tšehhi ja Poola, kel punkte vastavalt 27 ja 25. Eesti on 6 punktiga 17. positsioonil.

Täna panevad jõu proovile esmalt kuni 84 kilogrammi kaaluklassis naised, siis neist raskemad. Pärast neid asuvad võistlema kuni 120-kilogrammised mehed, siis raskemad.

Eestlasi läheb võistlustulle kuus. Nende seas ka Marelin Jüriado, kes on kuni 84 kilogrammi arvestuse edetabeli juht ning medalipretendent.

Nii Marelin Jüriado kui ka teiste etteasteid saab tasuta näha Tartu ülikooli spordihoone kergejõustikuhallis kohapeal. Samuti võib mõõduvõtte jälgida fisu.tv vahendusel. Ajakava on siin.

Tagasi üles