Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tasuta džässikontsert toob lavale nii Eesti kui Norra muusikud

Copy
Eesti muusikaauhindade jagamisel pälvisid aasta aasta souli, funk'i ja R'n'B artisti tiitli Anett ja Fredi, kes astuvad homme üles autovabaduse puiestee laval.
Eesti muusikaauhindade jagamisel pälvisid aasta aasta souli, funk'i ja R'n'B artisti tiitli Anett ja Fredi, kes astuvad homme üles autovabaduse puiestee laval. Foto: Konstantin Sednev

Homme esineb autovabaduse puiestee laval Norra džässansambel Liv Andrea Hauge Trio, kes on paariaastase tegutsemisajaga pälvinud mitmeid tunnustusi. Lisaks astub üles Eesti Laulult tuntud duo Anett ja Fredi. Kontsert on tasuta.

Neljapäeva õhtul kell 19 lavale astuv Liv Andrea Hauge Trio tuleb autovabaduse puiestee kultuuripealinna lavale koostöös Bodøga, kes jagab sel aastal Euroopa kultuuripealinna tiitlit Tartuga.

«Liv Andrea Hauge Trio on Põhja-Norra kõige huvitavam ja tõusvam bänd ning tänu Tartu 2024-le on neil suvetuuril võimalus külastada Tartut ja tutvustada publikule Põhja-Norra džässi,» rääkis Bodø 2024 loovjuht Henrik Sand Dagfinrud.

Juulis on publik saanud autovabaduse puiesteel nautida artiste juba nii Soomest kui ka Lätist. 

Trio koosseisu kuuluvad pianist ja helilooja Liv Andrea Hauge, bassist Georgia Wartel Collins ja trummidel August Glännestrand. Nende muusika keskendub rütmile, lihtsatele, kuid meloodilistele lugudele ja muusikutevahelisele spontaansusele. Bänd on pälvinud auhindu ja tunnustust rahvusvaheliselt.

Neile järgnevad laval kell 20.30 Anett ja Fredi, kes on tuntud Eesti Laulu konkursilt, kus pälvisid poolehoiu lugudega «Write About Me» ja «You Need To Move On». Eesti muusikaauhindade galal aasta souli, funk'i ja R'n'B artisti tiitli pälvinud duo loob lavale sooja ja intiimse atmosfääri, mis sobib ideaalselt romantilisse suveõhtusse. Samuti on võimalik kell 17 noortealal muusikutega kohtuda.

Reedel kell 17 algab Tartu 2024 autovabaduse puiesteel kultuuririkkuse päev, millega tõmmatakse tähelepanu Eesti kogukondade ning rahvaste kultuuride mitmekesisusele. Samal ajal saab noorteprogrammi liikumispäeval õppida zumbat ja mängida petanki. Kell 22 saab Elektriteatri välikinos näha Tartu 2024 lühifilmide kogumikku «Metsik lõuna». Film on varustatud kirjeldustõlkega vaegnägijatele.

Tagasi üles