Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tõrvandis valmib uus koolimaja, häbiplekk seal kõrval püsib aga endiselt

Copy
Tõrvandi keskel asuval tondilossil on siiani vana kinnisvaramaakleri kontakt, kuid maakleril pole selle hoonega enam aastaid asja.
Tõrvandi keskel asuval tondilossil on siiani vana kinnisvaramaakleri kontakt, kuid maakleril pole selle hoonega enam aastaid asja. Foto: Signe Oidekivi

Tartu lähistel Tõrvandis on uue koolimaja ehitus lõpusirgel, praegu parandavad töömehed seal veel pisivigu ja toimetavad haljastuse kallal. Ent uuest koolimajast mõnesaja meetri kaugusel seisab endiselt näotu tondiloss, mille lammutamist on kohalikud juba üle kümne aasta oodanud, ning selle pärast ajakirjanduses sõna võtnud ja vallale pöördumisi teinud.

Varem Papli 1, mõned aastad tagasi Papli 2-ks muudetud ligi 500 ruutmeetril laiuv kahekorruseline endine pood ja kontorihoone asub täpselt Tõrvandi südames, bussipeatuse kõrval.

Hoone akende ette on eri aegadel küll trelle ja laudu paigaldatud, kuid inimesed kipuvad seal ikka sees käima. Akendest paistab vanu õlitünne, jalgrattaraame, rehve ja kõikvõimalikku muud sodi, mida on aastate jooksul sinna tassitud. Lisaks on tondilossi lähedal igal pool hingemattev hais, mida levitab sinna jäetud prügi.

Tagasi üles