Päevatoimetaja:
Richard Särk

Ettevõtja veab maatükkide pärast linnaga vägikaigast

Copy
Vindi 3 kinnistule soovib ettevõtja Henri Nelk rajada ridaelamu, kuid linnavalitsus sellega ei nõustu. Tuleks rajada hoopis üksikelamud, mis jääksid ridaelamute vahele.
Vindi 3 kinnistule soovib ettevõtja Henri Nelk rajada ridaelamu, kuid linnavalitsus sellega ei nõustu. Tuleks rajada hoopis üksikelamud, mis jääksid ridaelamute vahele. Foto: Signe Oidekivi

Väikeettevõtja Henri Nelk saatis juuni alguses Tartu linnavalitsuse ruumiloome osakonnale taotluse algatada detailplaneeringu Lõunakeskuse lähedal Vindi 3 ja 5 krundil. Ta tahab sinna ehitada ridaelamud, linnavalitsuse ruumiloome osakond pole sellega aga päri ning venitavat ettevõtja plaani.

Henri Nelk rääkis, et koostöö linnavalitsusega kiskus kiiva kohe alguses, sest ruumiloome osakond «lasi üle» tema esitatud OÜ Ferrysani taotluse ehk jättis sellele 30 päeva jooksul vastamata. Täpsemalt: Henri Nelk sai linnavalitsusele 3. juunil saadetud taotlusele vastuse 5. juulil ehk enam kui kuu aja pärast.

Aga ta teab, et kogu ehitusloale eelnev menetlusprotsess peaks kestma kuni 30 päeva, nagu sätestab planeerimisseadus. Nelk lisas, et nägi tänu Andmejälgija leheküljele, et linnavalitsus avas kinnistu andmed alles päev pärast tähtaja möödumist. Linn vabandas, ent märkis, et ajaakna sisse jäi ka võidupüha-jaanipäev ehk riigipüha.

Tagasi üles