Päevatoimetaja:
Richard Särk

Loovad tartlannad toovad müügile östrogeeniga vürtsitatud jäätise

Copy
NOPE disainiagentuuri üks asutaja Nele Erikson kiikas välja jäätisebussist, mis oksjonilt ostes oli kasutuskõlbmatu ja tuli treileriga Tartusse toimetada. Nüüd on vana Mercedes sõidu- ja töökõlbulik.
NOPE disainiagentuuri üks asutaja Nele Erikson kiikas välja jäätisebussist, mis oksjonilt ostes oli kasutuskõlbmatu ja tuli treileriga Tartusse toimetada. Nüüd on vana Mercedes sõidu- ja töökõlbulik. Foto: Signe Oidekivi

Tartus tegutsevas disainiagentuuris NOPE töötavad naised lõid oma jäätisemaitsed, et tunnustada ägedaid sookaaslasi ning esile tõsta naiseks olemise võlu ja valu. Samuti lasid nad ehitada oma jäätisebussi, mida saab sel nädalavahetusel agentuuri hoovis uudistada. Naiste ettevõtmisel on ka üks vimka: jäätistes peitub näpuotsaga östrogeeni.

Disaineritel on oma buss mõlkunud mõttes juba mõnda aega. Küsimus oli aga selles, milleks seda kasutada. Sel talvel turgatas agentuuri ühel asutajal Nele Eriksonil pähe mõte, et bussist võiks kuumadel suvepäevadel jäätist pakkuda. Selge oli aga see, et särtsakale seltskonnale ei piisanud harjumuspärasest vanilli- või šokolaadijäätisest, tuli välja mõelda midagi põnevamat.

Sellega aitasid neid Tartus tegutseva osaühingu Talujäätis meistrid, kes valmistavad jäätist nimega Külm. «Tahtsime just kohaliku ettevõttega koostööd teha,» selgitas Erikson. «Nemad olid mõttega kohe päri ja nii see ratas veerema hakkaski.»

Tagasi üles