Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Sotsiaalkorteris lastega elav pereema leidis end lutikakoloonia keskelt (5)

Copy
Tartlanna Annika Ärtis elab koos kahe väikse lapsega ajutiselt Tiigi tänaval laste turvakodus, kuna keeldub tagasi minemast lutikaid täis sotsiaalkorterisse Rahu tänaval.
Tartlanna Annika Ärtis elab koos kahe väikse lapsega ajutiselt Tiigi tänaval laste turvakodus, kuna keeldub tagasi minemast lutikaid täis sotsiaalkorterisse Rahu tänaval. Foto: Veiki Ojaperv

Tartlanna Annika Ärtis elab koos kahe lapsega teist kuud Ropka linnajaos Rahu 8 asuvas linnale kuuluvas sotsiaalkorteris. Eelmise nädala alguses märkas lapselastele külla sõitnud vanaema, et lapsed, üks ühe- ja teine kolmeaastane, muudkui kratsivad end ning nende nahale olid tekkinud punased sügelevad punnid.

Ei läinud kaua mööda, kuniks Ärtis enda korterist terve voodilutikate koloonia leidis ning korterist minema läks. Sellest peale on noor ema koos lastega elanud Tartu turvakodus.

Ema sõnul tekkisid tal mõni kuu tagasi laste isaga nii suured erimeelsused, et tuli sisuliselt päeva pealt uus ja turvaline elukoht otsida. «Laste isaga olime juba nii raksus, et pidin endale elukoha leidmiseks pöörduma linnavalitsusse,» rääkis Ärtis. «Tööl ma väikeste laste kõrvalt aga käia ei saa.»

Tagasi üles