Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tartu noortekoondis tõi rahvusvahelistelt laste mängudelt koju uhke medalisaagi

Copy
Tartu meeskond ühel pildil koos.
Tartu meeskond ühel pildil koos. Foto: Erakogu foto

Mehhikos Leonis 15.–20. juulini toimunud laste mängudest võttis osa rohkem kui 1500 noorsportlast üle maailma. Sportlasi oli pea 80 linnast ja 29 riigist. Tartu osales neil kuuendat korda, Leonis oli kohal 17-liikmeline noortekoondis. Kavas olnud seitsmest spordialast osalesid tartlased ujumises, kergejõustikus ning 3x3 korvpallis. Koju tuldi 11 individuaalala medali ja kolme võistkondliku hõbemedaliga.

Kergejõustikus võideti individuaalaladelt kokku 8 medalit: 2 kulda, 3 hõbemedalit, 3 pronksmedalit. Hea tulemuse teinud Diana Johanna Vanamb teenis odaviskes kuldmedali, kuulitõukes hõbemedali ning kõrgushüppes pronksmedali.

Kõrgushüppes teenis uue isikliku rekordiga kulla Mirtel Rõõm, kes lisaks saavutas 2. koha 80 m tõkkejooksus. Tõkkejooksu 3. koht tuli samuti Tartusse Edith Eelmäele.

Tütarlaste 4 x 100 m teatejooksus suutis nelik finaalis eeljooksust veelgi paremat aega näidata ning saavutati tugev teine koht. Võistkonda kuulusid Mirtel Rõõm, Diana Johanna Vanamb, Isabella Ploomipuu ja Edith Eelmäe.

Poistest viskas odas end hõbedale Hank-Gerhard Hausenberg ning 100 m tõkkejooksus tõi Tartule pronksmedali Raiko Sepp.

Ujumises võideti individuaalaladel kolm hõbemedalit: finaalis 200 meetri vabaujumises lõpetas Ksenja Bažanova teise ajaga, oli hõbeda vääriline oli ta ka 50 meetri  rinnuliujumises ning jagas 100 meetri vabaujumises teist kohta sõpruslinna Kaunase esindajaga.

Noormeeste teateujumises saavutas Tartu ujujate koondis koosseisus Gregor Laht, Robin Priks, Marten Kont ja Markus Persidski samuti hõbemedali.

Väga head kokkumängu ja tehnilist taset näitasid meie noorkorvpallurid koosseisus Daniel Kaljula, Matthias Mürkhain, Mauro Veermäe ja Maru Pärn 3x3 korvpallis. Oma vastastele ei antud ühtegi mänguvõitu ja nii liiguti kindlalt finaali, kus juba teist aastat järjest pidid nad siiski tunnistama Kaunase paremust.

Hästi võistlesid kõik noored ja saavutati ridamisi esikümne kohti, tehti isiklikke rekordeid ja muid hooaja tipptulemusi.

Tartu spordidelegatsiooniga kaasas käinud abilinnapea Raimond Tamm tunnustas noorsportlasi väga. «Tartu noored suutsid edukalt kohaneda suure ajavahe ja võõra keskkonnaga ning olid tugevas rahvusvahelises konkurentsis igati edukad,» ütles ta. «Suur aitäh kõigile Tartut esindanud noortele, nende treeneritele, vanematele ning kõigile teistele kaasaelajatele.»

Järgmised ehk 57. rahvusvahelised laste mängud toimuvad 2025. aasta augustikuus ja need leiavad esimest korda aset Eestis Tallinnas.

Tagasi üles