Päevatoimetaja:
Richard Särk

GALERII Äksi eelarvamusfestivali üks teemasid oli, kuidas reisida nii, et inimese jälg jääks väike (2)

Copy

20. juulil arutlesid Tartumaal Äksi [eel]arvamusfestivalile kogunenud inimesed looduse ja kunsti, looduskunsti ning inimese panuse üle elurikkuse säilimiseks. Arutelud kandsid sama ideed kui Euroopa kultuuripealinna sõnumgi – millised on ellujäämise kunstid.

Festivali pealiku Kadri Valneri sõnul olid arutelupaneelide teemad järgmised: kas kunst on vaid inimese loodud või tõlgendab inimene loodust? Millal on looduse kujutamine teadmine, millal teadus või kunst? Kuidas korraldada üritusi ja reisida nii, et inimese jälg oleks võimalikult väike? Millised on võimalused kultuuri kaudu mõjutada kaaskondlaste käitumist?

Fotograaf Katrin Sisask saatis esimese valiku oma pildisaagist, millest näha arvajaid, kaasamõtlejaid ja kõrvalseisjaid.

Kutsutute hulgas olid loodusemehed ja harrastusteaduse edendajad Veljo Runnel ja Urmas Tartes, maastikuarhitekt Egle Nõmmoja, Lõuna-Eesti kultuuriklastri juht Kanni Kallastu koos teiste turismikorraldajatega, Tartu Oskar Lutsu raamatukogu töötajad ning ka kultuuripealinna eestvedajad.

Äksi [eel]arvamusfestivali lõpetab jääaja keskuse filmiõhtu «Metsik lõuna» ja hilisõhtune ansambli Lonitseera kontsert.

Tagasi üles