Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kultuuriloohuvilised pääsevad taas mõisaid uudistama

Copy
Puurmani mõisakool
Puurmani mõisakool Foto: Allar Mehik

Aastast 2004 ehk üheksateistkümnendat hooaega on Eestimaa suvesid ilmestanud külastusmäng «Unustatud mõisad», mis meelitab kultuuriloohuvilisi Eestimaa vanu häärbereid, viinakööle, talle ja aitasid ning parke uudistama. Mõisad on avatud ka just nüüd, 20. ja 21. juulil ja juba alates kell 10.

Tartumaal ootavad külastajaid Palupera, Vana-Kuuste, Tammistu ja Raadi mõis. Raadi ei võta mängust osa täna ehk 20. juulil, mil mõisa pargis kestab veel festival Punk & Rock, aga on nagu kord ja kohus avatud homme.

Jõgevamaal on avatud Adavere ja Puurmani mõis, Kuremaa ja Põltsamaa loss ning Torma mõisakompleks, Luua ja Pajusi mõis. Põlvamaal Räpina ja Mooste mõis.

Palupera mõisa aknad.
Palupera mõisa aknad. Foto: Sille Annuk

Terves Eestis on avatud üle kolmekümne mõisakompleksi ja tootmishoone, millest mõnes asuvad koolid. Kõigis kohtades leiab igal täistunnil aset giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.

Huvilised saavad esimesest kohast, mida nad väisavad, osalejaraamatu, millesse külastusmängus osalevatest mõisatest templeid koguda. Suvel vähemalt kuut mõisa külastanute vahel loositakse välja kutsed sügisel Ravila mõisas toimuvale lõpupeole ja mõisaid tutvustavaid raamatuid.

Pärast nüüdset nädalavahetust on sel suvel üks külastuspäev veel – 3. augustil. Täpsemat infot otsi siit.

Tagasi üles