Päevatoimetaja:
Richard Särk

Noored lõid 35 aastat tagasi võõrvõimu all salamisi eestlust kuulutava jalgpalliklubi

Copy
On aasta 2004. Tammeka tõusis Eesti kõrgliigasse, kui esiliiga otsustavas mängus võideti 3:2 Tallinna jalgpalliklubi Levadia II. Kohtumises mängis ka Tammeka praegune tegevjuht Kristjan Tiirik (kõige ees).
On aasta 2004. Tammeka tõusis Eesti kõrgliigasse, kui esiliiga otsustavas mängus võideti 3:2 Tallinna jalgpalliklubi Levadia II. Kohtumises mängis ka Tammeka praegune tegevjuht Kristjan Tiirik (kõige ees). Foto: Ove Maidla

Tartu jalgpallikooli Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik teadis juba aasta alguses, et klubi esindusmeeskond mängib täna kodumurul Tallinna FC Flora vastu. See sai nimme nii sätitud, et tähistada klubi 35. sünnipäeva ja et vaadata tagasi kirjule ja hoogsale teekonnale.

Tammeklased tõmbavad Tamme staadionil sinised särgid selga täna õhtul kell seitse. Kuid esimest korda tegid noored tartlased seda 1989. aasta suvel.

«Siis läks Tartus nagu Tallinnas – oli segavereline värk ja taheti, et rohkem eestlasi hakkaks jalgpalli mängima,» meenutas Tammeka üks asutaja Avo Jakovitš. «Siis ju hakkas vabariik ka paistma ning klubisid tekkima – sealt see mõte tekkis.»

Tagasi üles