Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

«Kohanejad» leidsid viisi sõita maakonnabussides endiselt tasuta (1)

Copy
Tartumaa maakonnaliinidel rahvast sõidutavale Hansaliinide bussijuhile Väino Kägole meeldib see amet rohkem kui külapoe pidamine, millega ta tegeles 17 aastat. Kuid ka meeldival tööl on oma varjuküljed, näiteks petta püüdvad ja bussi rüüstavad sõitjad.
Tartumaa maakonnaliinidel rahvast sõidutavale Hansaliinide bussijuhile Väino Kägole meeldib see amet rohkem kui külapoe pidamine, millega ta tegeles 17 aastat. Kuid ka meeldival tööl on oma varjuküljed, näiteks petta püüdvad ja bussi rüüstavad sõitjad. Foto: Signe Oidekivi

Maakonnabussidega sõitmine muutus tänavu jaanuaris taas tasuliseks. Muutusi on tunda: Tartumaal on sõitjate hulk võrreldes eelmise aastaga natuke vähenenud.

Lisaks on mõned sõitjad uute oludega «kohanenud» ning valideerivad tasuta sõidu alustamiseks mitte enda, vaid hoopis tasuta sõiduõigusega inimese kaardi.

Tasuliste piletite kehtestamine on toonud kaasa sõitjate hulga teatava vähenemise, nentis Tartumaa ühistranspordikeskuse juhataja Maikl Aunapuu. Tartumaa liinidel sõitis mullu jaanuarist juunini bussidega 1 139 819 reisijat. Tänavu aasta on see arv sama aja kohta ligi saja tuhande võrra väiksem – 1 009 283.

Tagasi üles