Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Autovabaduse puiestee lava vallutavad peagi soomlased

Copy
Kui eelmisel nädalal esines Autovabaudse puiesteel läti ansambel Carnival Youth, siis nüüd astuvad lavale artistid Soomest.
Kui eelmisel nädalal esines Autovabaudse puiesteel läti ansambel Carnival Youth, siis nüüd astuvad lavale artistid Soomest. Foto: Silver Gutmann

Tartu 2024 autovabaduse puiestee nädalalõpp tuleb kontserdirohke, sest kahe päeva vältel saab kuulata nelja muusikalist kooslust. Otsa teevad täna lahti kaks Soome bändi.

Sellel aastal võtab autovabaduse puiestee osana Euroopa kultuuripealinna programmist rahvusvahelise mõõtme. Lisaks kodumaistele artistidele on siin esinenud ning veel tulekul mitu välisartisti. «Alles eelmisel nädalal võõrustasime lätlasi ning sel nädalal saame nautida põhjanaabrite muusikat,» tutvustas Tartu 2024 juht Kuldar Leis.

Täna õhtul astuvad järjestikku üles kaks Soomest siia tulnud bändi.

Kell 19 esinev Pulkka on kui kingitus Turu linnalt Tartu 2024-le. Bänd tutvustas, et esitavad tartlastele souli ning mängivad gruuvi sellistelt artistidelt nagu Robert Glasper, Yebba ja isegi Michael Jackson. Bändi muusika on kiire nagu soomlaste lemmiktalispordivahend, sest Pulkka tähendab nimelt kelku.

Teine bänd on Sagastrophe, mis esineb Tartu 2024 Autovabaduse puiesteel koostöös Ouluga, millest saab Euroopa kultuuripealinn 2026. aastal. Nende laulud on kui elulood, kus on nii igatsust, kaotusi kui ka teistsorti emotsioone. Sagastrophe astub lavale kell 20.

Reedel kutsuvad endaga töönädalat lõpetama Nele-Liis Vaiksoo ja ansambel Horoskoop. Nende kontsert, mis algab kell 17.00, viib kuulajad tagasi kuldsetesse kuuekümnendatesse ja seitsmekümnendatesse. Kõlavad retrohõngulised estraadiklassikaks saanud lood.

Tantsu jätkub reedeõhtusse veelgi, kui Tartu 2024 autovabaduse puiesteel kütab kell 19 kuumaks salsalegendi Julio Romero ja tema bändi Charanga tantsuõhtu ja live-kontsert, mis on samuti Soomest. 

Reede viimane akord on autovabaduse puiestee ja Elektriteatri välikino, kus näidatakse alates kl 22.30 Mart Kivastiku mängufilmi «Taevatrepp». Filmil on juures kirjeldustõlge vaegnägijatele.

Tartu 2024 autovabuse puiestee on avatud 12. augustini. Programmi leiab Tartu 2024 kodulehelt.

Tagasi üles