Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

TÜ korvpallimeeskond kutsus oma ridadesse klubi endise kasvandiku

Copy
Markus Heinakroon mängis viimasel kolmel hooajal esiliigas, kuid nüüd ootab teda Eesti kõrgeim liigatase.
Markus Heinakroon mängis viimasel kolmel hooajal esiliigas, kuid nüüd ootab teda Eesti kõrgeim liigatase. Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits

Korvpallimeeskond Tartu Ülikool Maks & Moorits sõlmis eesootavaks hooajaks lepingu järjekordse mängijaga, kelleks on klubi kasvandik ning seni esiliigas häid kohtumisi pidanud Markus Heinakroon. 

Markus Heinakroon alustas korvpalliga tegelemist Tartu ülikooli korvpallikoolis ning viimasel kolmel hooajal on ta stabiilselt mänguaega saanud esiliigas. Rock Tartu Terminali särgis kogus ta eelmisel hooajal keskmiselt 13,3 punkti ja 6,4 lauapalli. Hooaeg varem sai Kuremaa ridades kirja sarnased 12,3 punkti ja 4,5 lauapalli.

Nüüd terendab 21-aastast ja 196 sentimeetrit pikka Heinakrooni aga debüüt meistriliigas, mis on tema sõnul täiesti uus tase ning unistuse täitumine.

«Minu jaoks on meistriliiga uus kogemus ja ootan seda hooaega põnevusega. Meistriliigas mängimine on olnud üks minu sihte ja mul on hea meel, et nüüd saan selle pärast paari eemal oldud hooaega oma kasvatajaklubi meeskonnas täita,» rääkis Heinakroon. «Usun, et tuleb huvitav hooaeg nii mulle endale kui ka kogu meeskonnale.»

Tartu klubi mänedžer Robert Peterson ütles omakorda, et 21-aastase mängumehe kaasamine oli esindusmeeskonnale vajalik samm. «Meeskonna komplekteerimisel on kindlasti olulisel kohal Tartu oma poiste kaasamine. Heinakroon on hea näide sellest, kuidas oma klubi kasvandikud jõuavad meistriliigasse ka käänulisemaid teid pidi ja oma võimalus tuleb õigel hetkel ära oodata,» selgitas Peterson.

Seejuures on Markus Heinakroonil ette näidata ka koondise kogemus. Näiteks teenis ta 2021. aastal Eesti U18 koondisega 3 x 3 korvpallis maailmameistrivõistlustel hõbemedali.

Tartu meeskonnal on kehtivad lepingud veel tagamängijate Martin Paasoja, Rain Veidemani, Rando Roosi ja Oliver Perega ning pikkade osakonnas Rauno Nurgeri, Karl-Johan Lipsu, Erki Urviku ja Karl Gustav Jurtšenkoga.

Meeskonna peatreener on Aivar Kuusmaa ja abitreener Toomas Kandimaa.

Tagasi üles