Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Päästjate ööpäeva sisustas kolm eriilmelist põlengut

Copy
Elvas süttis romulas ööl vastu kolmapäeva veoauto kabiin. Kohale tõttasid nii päästjad kui ka politsei.
Elvas süttis romulas ööl vastu kolmapäeva veoauto kabiin. Kohale tõttasid nii päästjad kui ka politsei. Foto: Jürgen Puistaja

Lõuna päästekeskuse päästjatel tuli möödunud ööpäeval reageerida kolmele põlengule – kahel korral oli vaja sõita Tartumaale ja korra Jõgeva külje alla.

Esimesest põlengust andis helistaja häirekeskusele teada teisipäeva hommikul viis minutit enne kella kümmet. Siis said päästjad info, et Luunja vallas Kikaste külas põleb maja lähedal suures prügikonteineris praht.

Õnnetuspaigal avastasid pritsumehed, et tuli oli kahjustanud ka majja sisse minevaid elektrikaableid. Päästjad suutsid hullemat vältida ning nad kustutasid ligi 12 ruutmeetri suurusele alale levinud põlengu kolmveerand üheteistkümneks.

Teisipäeval kella kaheksa paiku õhtul tuli päästjatel tõtata aga Jõgeva külje alla Vaimastvere külla. Seal oli heinatööde käigus tuld võtnud heinapress.

Esimese õige sammu tegi traktorist, kes heinapressi kohe lahti haakis. Päästjad asusid tuld kustutama ning seda tuli teha ligi poole üheksani.

Kolmandast tulekahjust sai Lõuna päästekeskus teate kolmapäeva hakul kell pool kaks öösel. Siis anti teada autopõlengust Elvas Kirde tänaval, täpsemalt oli süttinud romulas veoauto kabiin. Päästjad kustutasid põlengu kell 1.52.

Seejuures märkis häirekeskusele helistaja, et nägi enne veoauto kabiini süttimist üle romula aia roninud poisikesi. Mõni minut hiljem olevat lähedal asunud inimesed näinud neid jällegi minema jooksmas ning tulekumas sõidukit. 

Lisaks päästjatele vaatasid sündmuspaiga üle politseinikud. Et juhtunu asjaolud vajavad veel täpsustamist, ei käsitleta põlengut praeguse seisuga süütamisena. 

Õnneks ei levinud tuli kaugele ning põleng piirdus sulanud plastikdetailidega.
Õnneks ei levinud tuli kaugele ning põleng piirdus sulanud plastikdetailidega. Foto: Jürgen Puistaja
Tagasi üles