Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Politsei pidas kinni Tartu kesklinnas telefoni varastanud mehe

Copy
Politsei pidas kinni iPhone'i varastanud mehe.
Politsei pidas kinni iPhone'i varastanud mehe. Foto: Madis Veltman

Politsei tabas 27-aastase mehe, kes varastas eelmisel kolmapäeval, 10. juulil Tartu kesklinnas sõidukist läbi akna mobiiltelefoni iPhone 14.

Eelmise nädala kolmapäeval, 10. juulil kella 17.30 paiku sai politsei teate, et Tartu kesklinnas varastati tanklas läbi lahtise autoakna lukustatud sõidukist mobiiltelefon iPhone 14. Politseinikud asusid tunnistajate abiga kiirelt infot koguma ja turvakaamerate salvestisi kontrollima.

Tartu menetlustalituse juhi Timo Reinthali sõnul tegid politseipatrullid head tööd kuumadel jälgedel. «Esmalt leiti prügikastist ühel vargal jalas olnud püksid, mis viitas sellele, et ilmselt püüavad nad oma väljanägemist muuta,» rääkis ta. «Kui politseinikud suhtlesid võimalike pealtnägijatega, pöördus politseinike poole bussijaamas viibinud neiu, kes andis teada, et otsitavad võisid minna liinibussile.»

Selle vihje saamise ajal oli buss juba minema sõitnud, aga siis vaadati busside väljumisi ja sihtkohti. Lõpuks peatati üks Valga poole liikuv buss Pangodi järve ääres ning sealt leiti kaks kirjeldusele vastavat noormeest. «Mõlemad olid politseile varasemast tuttavad mitmesuguste varguste tõttu, mistõttu otsustati nad kinni pidada,» ütles Reinthal. «Noorte meeste ütluste abil saadi varastatud iPhone kätte Emajõe ääres asuvast peidikust ja reedel tagastati telefon omanikule.»

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Mairen Mangusson lausus, et esialgu kahtlustati varguses kaht inimest, kuid uurimise käigus selgus, et 17-aastane noormees ei olnud vargusega seotud.

Varem kriminaalkorras karistatud 27-aastase mehe tunnistas Tartu maakohus 12. juulil aga varguses süüdi ja mõistis talle karistuseks üheksa kuu pikkuse vangistuse. Vangistust ei pöörata täitmisele, kui süüdistatav aastasel katseajal uut tahtlikku kuritegu toime ei pane. Lisaks tuleb tal tasuda menetluskulud 861 eurot, alluda katseajal käitumiskontrolli nõuetele ja kohtuda korrapäraselt kriminaalhooldajaga.

«Kui ta sellegipoolest paneb katseajal toime uue kuriteo, saab kohus vangistuse reaalselt täitmisele pöörata,» ütles Mangusson.

Tagasi üles