Päevatoimetaja:
Richard Särk

Elu ise Zooloog Marko Mägi maandab pingeid lasteraamatuid kirjutades ja annab Eesti riigile nõu, kuhu rajada tuuleparke nii, et linnud ei kannataks

Copy
Marko Mägi elab Supilinnas ning saab endale alati lubada jalutuskäike tiigi või Emajõe äärde. Et inspiratsiooni koguda.
Marko Mägi elab Supilinnas ning saab endale alati lubada jalutuskäike tiigi või Emajõe äärde. Et inspiratsiooni koguda. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli loodusteadlane  Marko Mägi uurib loomi ja linde. Eriti linde! Esita talle küsimus kas värvuliste, kajakate, partide, hanede või papagoide kohta, kõike teab. Viimasel ajal on olnud temaga põnev rääkida kahepaiksetest, samuti kiilidest, kaanidest, tigudest, lutikatest, mardikatest ... Seda kõike Supilinna tiigi kaldal, abiks tema trükisoe raamat «Tiigielu».

Supilinna tiik Marko Mägile erilist muret ei valmista. Mõned on küll arvanud, et pärast puhastamist on see korralikult hukka läinud, vaba veepinda nagu polegi – kõik roheline. Aga Marko Mägi leiab, et kui üks tiik tühjaks kaevata, siis pärast seda hakkavad taimed kiiresti kasvama ja seda oligi oodata.

«Senikaua kuni tiiki väga palju kalu sisse ei satu, võivad need, kellele veekogu päriselt rajatud on, ehk kahepaiksed end siin väga mõnusalt tunda,» ütleb ta.

Tagasi üles