Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Puhkust nautivatel tartlastel tuli linnaujulas rannalinale ruumi leidmiseks vaeva näha

Copy
Emajõe linnaujulas näitas termomeeter eile pärastlõunal 27 soojakraadi, vesi oli 23 kraadi. Ja nagu pildilt näha, oskasid tartlased ilusast rannailmast lugu pidada.
Emajõe linnaujulas näitas termomeeter eile pärastlõunal 27 soojakraadi, vesi oli 23 kraadi. Ja nagu pildilt näha, oskasid tartlased ilusast rannailmast lugu pidada. Foto: 4 x Signe Oidekivi

Teisipäeva lõunaajal oli Tartus 27 kraadi sooja ja Emajõe vesi oli 23 kraadi. Pole siis ime, et puhkamiseks hästi passiv ilm oli Emajõelinna rannad paksult rahvast täis toonud.

Kõige rohkem rannailma nautijaid oli Ülejõel linnaujulas, kus suure rätiku laiali laotamiseks ja peesitamiseks pidi ikka tükk aega kohta otsima, sest rand oli tõesti rahvast täiesti pungil. Külma joogi või jäätise järjekorras pidi ootama vähemalt kümme minutit.

Linnaujula servas veidi kõrgema koha peal istus toolidel kolm rannavalvurit, kes hullavaid lapsi terase pilguga jälgisid ja jutuajamise keskel korra ka vilet pidid puhuma, et üks julgeks läinud supleja üle jõe ei kipuks ujuma. «Emajõel on tihe laevaliiklus ja üsna tugev vool, sellepärast ei luba me üle jõe ujuda,» selgitas rannavalvur Laura Sokk.

Tagasi üles