Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Trahvi vaidlustamine tõi kaasa karistuse valetamise eest

Copy
Politsei kontrollib veokijuhtide sõidumeerikuid ja kaalub ka koormaid. Ühe sellise kontrolli käigus avastatud rikkumisest sai alguse aga ootamatu pöörde võtnud kohtuasi.
Politsei kontrollib veokijuhtide sõidumeerikuid ja kaalub ka koormaid. Ühe sellise kontrolli käigus avastatud rikkumisest sai alguse aga ootamatu pöörde võtnud kohtuasi. Foto: Jürgen Puistaja

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) veondusjärelevalve üks eesmärk liiklusohutuse säilitamise kõrval on luua ja hoida võrdseid tingimusi ettevõtjatele.

Muu hulgas kontrollitakse kaubavedajaid ja võiks arvata, et säärane tegevus on meelt mööda ka veoettevõtjatele endile. Paraku on inimesi, kes mõtlematu käitumise ja ebaaususega soovivad vältida vastutust ning valetavad sellepärast isegi politseile ja kohtule.

Tartu patrullpolitseinikud kontrollisid möödunud aasta märtsis Jõhvi-Tartu-Valga maanteel Aoveres veoautot, tuvastati sõidumeeriku kasutamise nõuete rikkumine. Pealtnäha üsna väike õigusrikkumine võinuks asjaosalistele lõppeda tavapärase distsiplineeriva trahviga. Ometi võttis järgnenud menetlus pöörde, mis pani kulme kergitama isegi kõige kogenumad liikluspolitseinikud.

Tagasi üles