Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Ülikooli peahoone naabermaja saab maa-alused betoonjalad

Copy
Et vajuma kippuva maja toestamine vajab tohutu suure koguse betooni valamist maa sisse, seisab tänaval tsemendimahuti, milletaolist pole varem Tartu südalinnas nähtud.
Et vajuma kippuva maja toestamine vajab tohutu suure koguse betooni valamist maa sisse, seisab tänaval tsemendimahuti, milletaolist pole varem Tartu südalinnas nähtud. Foto: Signe Oidekivi

Juba mõnda aega on Tartu ülikooli peahoone kõrval liikumist ja vaatevälja takistanud ehitusaiad, mille tagant paistavad tellingud, tõstuk ning kõrge tsemendimahuti. Viimane kaob Ülikooli 18a eest peagi, aga ajaloolise hoone restaureerimine vältab kevadeni.

Ülikooli projekteerimis- ja ehitushangete spetsialist Raimo Talts märkis, et peahoone kõrval asuva muinsuskaitsealuse õppe- ja haldushoone vajumist märgati juba 1986. Juba toona tõdeti, et ehitis vajab põhjalikku uuenduskuuri, kuid ometi tuli seda oodata ligi 40 aastat.

Põhjus, miks maja rekonstrueerimine nii kaua viibis, peitub Taltsi sõnul tõsiasjas, et ülikoolile kuulub suur hulk kinnisvara, mis läbi aastate on kordategemist vajanud. «Eks see ole olnud kaalutlemise koht,» sõnas ta.

Tagasi üles