Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tallinlased tutvuvad lavastatud fotode näitusel tartlaste teadusloo ja tudengieluga

Copy
Evolutsioonilise genoomika professor Mait Metspalu on lavastatud loodusmuuseumi loomatopiste vahele.
Evolutsioonilise genoomika professor Mait Metspalu on lavastatud loodusmuuseumi loomatopiste vahele. Foto: Heikki Leis

Tartu ülikooli muuseumid tutvustavad Tallinnas Tammsaare pargis välinäitusega teaduslugu ja tudengielu. 19. augustini avatud väljapanek koosneb Heikki Leisi fotolavastustest, tekstid on kirjutanud Mart Kivastik.

Näituse keskmes on 18., 19. ja 20. sajandil Tartu ülikooliga seostunud lood ning teadlased, keda fotodel kehastavad nüüdse ülikooliga seotud professorid ja kultuuritegelased.

Nii näiteks on ülikooli kunstimuuseumi kipskujude eest hoolitsema lavastatud teadusprorektor professor Mari Moora ning raamatukogu esimese direktori ja kunstimuuseumi rajaja Karl Morgensterni rollis on semiootikaprofessor Mihhail Lotman.

Loodusmuuseumi loomatopiste vahel seikleb evolutsioonilise genoomika professor Mait Metspalu, ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho kehastab aga Friedrich Georg Wilhelm Struvet, kes mõõdab tähetornis tähtede kaugust Maast. Evolutsioonilise ökoloogia professor Kristjan Zobel uurib troopikamajas tillandsiat, sarnanedes botaanikaaia rajaja Gottfried Germanniga.

Näitus kajastab ka üliõpilaste eluolu ja sekeldusi: kartserikaristusi, õppimist ja seltsielu. Tallinlased ja pealinna külalised saavad näitust vaadata 19. augustini ja ühtlasi mõelda, et võiks sõita Tartusse seda kõike oma silmaga vaatama.

Tagasi üles