Päevatoimetaja:
Richard Särk

Valumehaanikatehase asemele kerkib ajapikku uus linnak

Copy
Endise valumehaanikatehase kontorist on nüüd saanud tükk maad kõrgem kortermaja, mille esimesel korrusel on ruumi ka äridele.
Endise valumehaanikatehase kontorist on nüüd saanud tükk maad kõrgem kortermaja, mille esimesel korrusel on ruumi ka äridele. Foto: 2 X Sille Annuk

Tartus Ropka töösturajoonis Teguri ja Tehase tänava vahel asuv endise valumehaanikatehase krunt on muutumas äri- ja elamukvartaliks. Arendajal, osaühingul Valukoda on sel krundil valmimas esimene hoone ning kava on ehitust jätkata nii pea, kui vajalikud load käes.

Valukoda OÜ kuulub ringmajandusettevõtte Cronimet juhtidele Eva Pedjakule, Marko Erlichile ja Mikk Paaksile. OÜ Valukoda juhatuse liige Helina Oinak selgitas, et neil on plaan rajada endise valumehaanikatehase territooriumile uus elamukvartal, kus oleks nii kortermajad kui ka toitlustus-, kaubandus- ja büroopinnad.

Arenduse esimene hoone on valmimas – valumehaanikatehase endisest kontorist ümberehitatud maja esimesel korrusel on äripind koos sauna ja kööginurgaga. Kortereid on kokku 22. Hoovis on parkimisplats koos elektriautode laadijatega. Jalgratastele on hoiukohad, elektriratastele laadimisvõimalused.

Tagasi üles