Tartu narkopolitsei juht peeti kinni kahtlustatavana kuritegudes

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri peamaja Tartus Riia tänaval.
Lõuna prefektuuri peamaja Tartus Riia tänaval. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Postimehe andmetel on kinni peetud Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Jarek Pavlihhin, keda kahtlustatakse mitmes kuriteos.

Tartu Postimehe infot kinnitas ka Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv. «Jah, see vastab tõele ja tegelikult peeti ta kinni juba eile. Talle on esitatud kahtlustus kolme paragrahvi järgi. Üks on omastamine, teine tõendi kõrvaldamine ja kolmas riigisaladuse avalikustamine,» ütles Kohv ja täpsustas, et tegu polnud riigikaitselise riigisaladusega vaid menetluslikuga. Teatavasti on ka kriminaaluurimise materjalid riigisaladus.

Kas kahtlustused on seotud sellega, et Pavlihhin tegi koostööd narkokurjategijatega, ei saanud Kohv kommenteerida.

Kahtlustuse järgi omastas politseiametnik prefektuuri rahalisi vahendeid, millele oli tal talituse juhina juurdepääs, täpsustas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Samuti kahtlustatakse teda riigisaladusega kaitstud informatsiooni avalikustamises ja ebaseaduslikus edastamises ning tõendi kõrvaldamises, mis võisid takistada kuriteo uurimist.

«Tegemist ei ole riigikaitse alase riigisaladusega, vaid see on politseiasutuse poolt jälitustegevuse käigus kogutud informatsioon, mis on kaitstud riigisaladusega,» lausus nõunik.

Pavlihhin on esialgu kinni peetud 48 tunniks. Rohkem kahtlustatavaid selles kriminaalmenetluses ei ole.

«Kuigi taas on kahtluse all kõrge politseiametnik, on mul hea meel sisekontrolli töö tõhususe üle, sest nagu varemgi olen öelnud, ebaaususel pole meie organisatsioonis kohta,» sõnas prefekt Kohv. Otsuse süü osas langetab muidugi kohus, lisas ta.

Jarek Pavlihhin asus politseis tööle 1999. aastal. Töötanud on ta nii korrakaitse valdkonnas kui ka kriminaalpolitseis. Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitust on Pavlihhin juhtinud 2010. aastast.

Nii omaaegne prefekt Aivar Otsalt kui praegune prefekt Tarmo Kohv on autasustanud Pavlihhinit tänukirjaga. Samuti on ta teeninud välja Lõuna prefektuuri teenetemärgi ning valitud nii Tartumaa parimaks kriminaalpolitseinikuks kui ka parimaks narkopolitseinikuks.

Muu hulgas on Pavlihhin juhtinud Lõuna-Eesti suurima amfetamiinilasti avastamist Tartumaal mullu märtsikuus ning alles hiljaaegu osales enam kui 9000 MDMA tableti leidmise kriminaalmenetluses.

Viimastel aastatel on Lõuna prefektuuri sisekontrolliteenistus esitanud kuriteokahtlustusi mitmetele kogenud korrakaitsjatele. Viimane taoline juhtum pärineb kuu aja tagant, mil peeti kinni Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvetalituse vanemliikluspolitseinik Marek Kirsipuu. Talle esitati kahtlustus selles, et ta teavitas transpordiettevõtteid politse kaalubussi marsruutidest.

Mullu jaanuaris pidas kaitsepolitsei kinni Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Indrek Ploompuu, keda kohus karistas mullu märtsis altkäemaksu võtmise eest kokkuleppemenetluses reaalse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles