Päevatoimetaja:
Richard Särk

REEDENE RÕÕM Pegasuse kapten Rainer Napits: pinget lisavad üsna kontrollimatult sõitvad saunad ja paadid

Copy
Pegasuse kapten Rainer Napits (vasakul) ja tüürimees Kahrut Silvester Vilbaste on kolleegid ja head sõbrad ning sellepärast soovis kapten ka teda pildile. Tüürimees Vilbaste on kunstikooli lõpetanud skulptor ja meisterdab vabal ajal puuskulptuure, tema töid leiab näiteks Pokumaalt.
Pegasuse kapten Rainer Napits (vasakul) ja tüürimees Kahrut Silvester Vilbaste on kolleegid ja head sõbrad ning sellepärast soovis kapten ka teda pildile. Tüürimees Vilbaste on kunstikooli lõpetanud skulptor ja meisterdab vabal ajal puuskulptuure, tema töid leiab näiteks Pokumaalt. Foto: Signe Oidekivi

Suvi ja Emajõel sõitvad laevad käivad kokku nagu sukk ja saabas. Aastatega on juurde tulnud palju väikelaevu, millest mõne sõidustiili on ka vilunud kaptenil keeruline ette näha.

Kõige kauem on Tartus Emajõel rahvast sõidutanud Pegasus, 1958. aastal Moskva laevatehases ehitatud laev, mis kandis 1993. aastani nime Kreutzwald. Kapten Rainer Napits loodab, et suudab koos oma hea sõbra tüürimees Kahrut Silvester Vilbastega Pegasuse siin saja-aastaseks sõita.

Rainer Napits, kuidas teist sai Pegasuse kapten?

Tagasi üles