Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kelly Olesk: olelusvõitlus sel ühel mänguväljakul (1)

Copy
Kelly Olesk
Kelly Olesk Foto: Margus Ansu

Mõnus suvepäev, sõit bussiga Tartu südalinna, sest lastele bussisõit väga meeldib. Jalutuskäik vanalinnas, jäätisering Küüni tänaval, poodlemine kolmes kaubanduskeskuses kuni lõpuks on ühe käe otsas manguv kolmeaastane ja kärus tüdinud 1,5-aastane, kes kumbki ei jõua ära oodata, millal nad viimaks mänguväljakule viiakse. Lõpuks on saabunud nende tähetund ja perekond maandub keskpargi mänguväljakul, kus on veel vähemalt kümme sarnast ringkäiku teinud perekonda.

«Tahan kiikuda!» ulub kolmene. «Ei saa, kiigud kinni, tuleb oodata,» on vastus. Oodata ei taha, valib ronimise. Seal on kleenukesel kolmesel neiul oht alla puksitud saada. Käib kui olelusvõitlus ning tugevam pääseb üles ja saab keerlevast liutorust alla lasta. Taas oht, et kellegi jalad tabavad selga.

Ülimenukas mänguplats on meeletult üle rahvastatud, on kohalikud ja muud – kõik läbisegi. Päris igas keeles ei mõista öelda ka, et palun oota. Nii kõlavad hädiselt: please wait, padaž­dite pažalusta. Higised vanemad püüdmas oma lapsi säästa ja kriiskavad põngerjad, kes igale poole tahavad, aga kuskile ära ei mahu.

Tagasi üles