Päevatoimetaja:
Henn Uuetoa
(+372) 7390300

Sõudjad võitsid üliõpilaste MMil pronksi

Copy
Tartu ülikooli tudengid Rachel Kõllo ja Doris Meinbek saavutasid naiste kahepaatide arvestuses kolmanda koha.
Tartu ülikooli tudengid Rachel Kõllo ja Doris Meinbek saavutasid naiste kahepaatide arvestuses kolmanda koha. Foto: Priit Purge

Eesti üliõpilaste sõudekoondis osales lõppenud nädalavahetusel Rotterdamis peetud üliõpilaste maailmameistrivõistlustel, kus parima koha, kolmanda, võitles välja naiste kahepaat.

Eesti koondist esindas Hollandis viis sportlast. Tartu ülikooli tudengid Rachel Kõllo ja Doris Meinbek võistlesid naiste kahepaatide arvestuses, Elar Loot (Tallinna tehnikaülikool) ja Mark Theodor Jalakas (TÜ) meeste kahepaadil ning Liisa Marie Lääne (Tallinna ülikool) naiste ühepaadil.

Võistlus algas neljapäeval eelsõitudega, kus Eesti sportlased veel suurt kiirust ei saavutanud. Reedel toimunud vahesõitude tulemused olid juba paremad ning naiste kahepaat kindlustas koha A-finaalis, noormeeste kahepaat koha B-finaalis ning Liisa Marie Lään pidi leppima kohaga D-finaalis.

Kuna ilm oli tuuline ja finaalide päevaks ennustas ilmateade tormi, peeti B-, C- ja D-finaalid samuti reedel. Nii naiste ühepaat kui ka meeste kahepaat võitsid oma finaalid, Liisa Marie Lääne lõppkohaks jäi 19. koht ning Elar Loodi ja Mark Theodor Jalaka tulemuseks seitsmes koht.

A-finaalid peeti siiski laupäeva hommikul. Nii läksid starti ka Rachel Kõllo ja Doris Meinbek. Naiste kahepaatide otsustav sõit kujunes tasavägiseks ning kõrges mängus püsis ka Eesti kahepaat. Seda lõpuni, sest distantsi teise poole tugeva läbimisega saavutati kolmas koht. Eestit edestasid Itaalia paatkond ja Tsehhi paatkond.

Rachel Kõllo (paremal) ning Doris Meinbek said kaela pronksmedali.
Rachel Kõllo (paremal) ning Doris Meinbek said kaela pronksmedali. Foto: Priit Purge
Tagasi üles