Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Paljud ei pane Puiestee tänava uut kiirusepiirangut tähele (1)

Copy
Puiestee tänaval Nurme ja Põllu tänava vahel on uus liikluskord, et vähendada liiklusohtlikke olukordi. Autojuhid vajavad aga seal piiranguga kohanemiseks aega.
Puiestee tänaval Nurme ja Põllu tänava vahel on uus liikluskord, et vähendada liiklusohtlikke olukordi. Autojuhid vajavad aga seal piiranguga kohanemiseks aega. Foto: Signe Oidekivi

Puiestee tänaval surnuaia juures juhtus vahetult enne jaanipäeva tõsine õnnetus, kus tänavat ületanud naine sai löögi lausa kahelt autolt. Samal tänaval on varemgi mitu avariid olnud.

Hiljuti juhtunud raskete liiklusõnnetuste tõttu on Tartu linnavalitsus otsustanud teatud kohtades vähendada piirkiirust. Püsiv kiirusepiirangu muutus on kehtestatud nüüd Puiestee tänava ühele lõigule, kus varem tohtis sõita kuni 50 km/h, kuid nüüd võib sellisel kiirusel sõitmist nimetada kihutamiseks.

Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhtaja Oleg Lužetski sõnul on nad pikalt plaaninud liikluskorralduses muudatusi teha. «Linna sees ja elumajade vahel ei ole vaja nii kiiresti sõita,» selgitas ta. «Kus on vaja ohutus tagada, seal langetame kiirust.»

Tagasi üles