Päevatoimetaja:
Richard Särk

Märja kasvab, aga lasteaed linna lähiaja plaanidesse ei mahu

Copy
Märja alevikus Aisa elamukvartalis on valmis viis kortermaja ning suvel võib alata kahe uue kortermaja ehitus. Tulevikus peaks elamukvartali keskele tulema ka lasteaed.
Märja alevikus Aisa elamukvartalis on valmis viis kortermaja ning suvel võib alata kahe uue kortermaja ehitus. Tulevikus peaks elamukvartali keskele tulema ka lasteaed. Foto: Sille Annuk

Tartu piiril, ülikoolilinna kuuluvas Märja alevikus käib juba mitmendat aastat Aisa elamukvartali ehitus. Mullu valmis seal kaks kortermaja ning suve lõpuks on arendajatel kavas alustada kahe järgmise kortermaja ehitust. Küll aga pole teada, millal võiks elamukvartali keskel valmida lasteaed, mille ehitamise kohustuse päris Tartu linn.

Nimelt kirjutas Tartu Postimees 2018. aasta septembris, et endise Tähtvere valla kohustus ehitada Märjale uute kortermajade keskele lasteaed läks haldusreformi järel Tartu linnale, millega vald ühines. Linn ei teadnud toona lasteaiast ega kohustusest midagi.

Hilisemate arutelude käigus jõudsid Tartu linnavalitsus ja Aisa elamukvartali arendaja kokkuleppele, et linn kaalub lasteaia ehitust uuesti siis, kui vajadus lasteaiakohtade järele kasvab.

Tagasi üles