Päevatoimetaja:
Emily Lieberg

Pildid Osav õngitseja tõmbas Väikese Kuuba eest välja pea poolemeetrise latika (3)

Copy

Emajõe festival algas laupäeva hommikul Tartu südalinnas jõekallastel õngitsusvõistlusega «Heade võtete linn». Ligi paarikümne osaleja seas oli neid, kes jäid tühjade kätega, kuid oli ka osavaid õngitsejaid. Üks osalejaist tõmbas Kaarsilla lähistelt Väikese Kuuba eest jõest välja 42-sentimeetrise latika.

Võistlusel 42-sentimeetrise purika kätte saanud Esmar Sosare selgitas, et püügikohast ja –vahendist palju olulisem on õige sööt. «Aga söödast ma täpsemalt ei räägi,» sõnas ta muheledes. Konkurendid aasisid Sosaret sõbralikult, küsides, mitu nädalat ta seda kohta sisse söötmas käis. «Viis,» sõnas õngitseja, ise samal ajal muiates.

Õngitsusvõistlus kestis kaks tundi. Mõni kalamees jäi päris saagita, mõni sai napilt sada grammi viidikaid, mõne võistlus piirdus ühe-kahe ahvenaga. Seda enam oli õngitsejate ja kaasaelajate imestus suur, kui Sosare kallas kohtunike lauale terve ämbritäie hõbedaselt helikvate soomustega kalu. Lisaks 42-sentimeetrisele latikale oli tema saagi seas ahvenaid, viidikaid ja nurge.

Tagasi üles