Artur Jeremejevile tehti EMil haruldane võte, mistõttu tuli tal leppida seitsmenda kohaga

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Artur Jeremejev võitis Servias toimunud EMil kaks matši ja kaotas ühe.
Artur Jeremejev võitis Servias toimunud EMil kaks matši ja kaotas ühe. Foto: Kristjan Teedema

Kreeka-Rooma maadleja Artur Jeremejev tuli Serbias toimunud juunioride Euroopa meistrivõistlustel kahe matšivõiduga seistmendaks. Treeneri sõnul olid ootused kõrgemad, kuid tunnistas, et ühe vastase tehnika oli tasemel.

Suurvõistlus algas Artur Jeremejevil (kuni 67 kg) hästi, tal kulus vaid alla minuti, et kvalifikatsiooniringis jagu saada itaallasest Federico Raccagnist. Nii jätkus eestlase võistlus kaheksandikfinaalis, kus astus talle vastaseks serblane Noe Poc.

Teine kohtumine enam nii lihtsalt ei läinud, vaid Jeremejevi treeneri Kristjan Pressi hinnangul alustas maadlust agressiivsemalt just kodupubliku ees võistelnud Poc. Kuid Jeremejev oskas vastase rutakusest kasu lõigata ja punkte teenida. Tulemus jäi 3-1 tartlase kasuks. 

Kolmandas ringis tuli Jeremejevil vastakuti minna Gruusia maadleja Rati Khozrevanidzega, kes oma paremuse kohe maksma pani. Eestlasel võimalust ei tekkinudki ning Jeremejev pidi leppima 0-11 kaotusega. Et grusiin finaali ei jõudnud, vaid saavutas pronksmedali, ei saanud ka Artur Jeremejev lohutusringides edasi maadelda ja nii lõppes EM talle seitsmenda kohaga. 

Sloveenias oli võistlustules lisaks Artur Jeremejevile tema klubikaaslane Max Hristjuk, kes maadles kuni 72 kilogrammi arvestuses. Tema pidi Gruusia maadlejale vastu astuma juba avaringis, ning pidi nagu Jeremejevgi tunnistama kaotust. Hristjuki kohaks jäi 16. 

Noorte treener Kristjan Press nentis, et Euroopa meistrivõistlusteks said seatud kõrgemad eesmärgid, kuid tõdes siis, et tulemus jäi suuresti ühe heite taha. «See heide, mis Arturile tehti, ei ole kõige levinum maasmaadluse tehnika ja Eestis peale Valeri Nikitini seda võtet keegi tipptasemel ei oska,» alustas ta selgitamist. 

Press jätkas, et seetõttu on sportlastel ka keeruline selle heite vastu kaitset õppida. «Kuigi viimases laagris oli meil sparringuks kaks Gruusia maadlejat ja üks nendest oli ka selle heite spetsialist, jäi Arturil kaitse õppimisel midagi kahjuks puudu ja nii tuli päris valus kaotus.»

Teise hoolealuse ehk Max Hristjuki soorituse kohta ütles treener, et kui arvestada maadleja pikka vigastuspausi, oli tema maadluspilt hea. «See matšikaotus tehnilise grusiini vastu näitas, et oskustest puudu ei tulegi ja kui vaid füüsiline vorm võimsam oleks, saaks maadelda ükskõik mis kohtadele,» leidis Press. «Nüüd on saanud kaks tugevat laagrit teha ja loodetavasti õnnestub maailmameistrivõistlusteks kehakaal suuremaks saada ja ka üldfüüsiline paremale tasemele viia,» lisa ta.

Tagasi üles