Laupäeval saab Tartu südalinnas näha kõrgetasemelist enduurovõistlust

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Superenduro võistlus leidis ka eelmisel aastal aset Kaubamaja kõrval Uueturu ja Küüni tänava ristmikul, tol korral oli osalejaid ligi 60.
Superenduro võistlus leidis ka eelmisel aastal aset Kaubamaja kõrval Uueturu ja Küüni tänava ristmikul, tol korral oli osalejaid ligi 60. Foto: Sille Annuk

Laupäeval kell 17 kogunevad Tartusse kaubamaja lähistele motosportlased, et võtta mõõtu superenduuro võistlusel. Kohal on üle seitsmekümne võistleja Eestist, Lätist ja Soomest. Superfinaal algab kell 21.

Tartus peetav superenduuro võistlus on katsumus sõitjatele ja vaatemänguline pealtvaatajaile. Võistlus on osa sarjast Estonian Enduro Super Series ning on hooaja kolmas etapp.

Linnasüdamesse seatakse üles erinevaid takistusi, mida motomehed peavad tsiklitega ületama. Palgivirnadel ja rehvihunnikutel turnimisel küll kuigi suuri kiirusi ei arendata, kuid füüsiline vorm, osavus ja tsiklitaltsutamise võime on sel võistlusel kiirusest palju olulisemad.

Motomees ja võistluse korraldaja Riho Kollist sõnas, et huvi võistluse vastu oli nii suur, et pidid registreerimisnimekirja enne võistluspäeva sulgema. «Kokku tuleb 75 sõitjat Eestist, Lätist ja Leedust,» selgitas Kollist.

Ka korraldaja ise paneb enda ja oma masina võimed kodusel võistlusel proovile. Kollist läheb KTM marki enduurotsikliga starti 40+ vanuseklassis. Seal tuleb tal rinda pista veel kuue konkurendiga.

Kokku võisteldakse seitsmes võistlusklassis: Gold, Silver, Bronze, Iron, 40+, 50+ ja Trial. Võistluspäev algab eelsõitudega kell 17. Superfinaal saab stardi kell 21. Pealtvaatajatele on motosündmus tasuta.

Tagasi üles