Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

REEDENE RÕÕM Genialist Ivar Põllu: see on aus veteranirokk!

Copy
Ivar Põllu osutab käega kohale, kus Genialistid annavad 5. juulil oma viimase kontserdi ja lähevad lõpuks laiali.
Ivar Põllu osutab käega kohale, kus Genialistid annavad 5. juulil oma viimase kontserdi ja lähevad lõpuks laiali. Foto: Margus Ansu

Täna õhtul skoorivad Tartu laululaval Genialistid. Viimast korda! Bänd hullutas eelmisel esinemisel publikut nii kaua aastaid tagasi, et nende kokkuarvamiseks tuleb kasutada nelja käe näppe. Enam ei ole hästi meeleski, mis bänd see sihuke on. Meelde aitab tuletada laulja ja Tartu Uue Teatri loovjuht Ivar Põllu.

Ühest arhiveeritud veebikohast on lugeda, et kitarrikollektiiv Genialistid kuulub «Genialistide liikumise raamidesse (alustatud 1990), mis ühendab kujutavkunstnikke, teatraale ja kinoinimesi + muusikud». Mis on või oli Genialistide liikumine?

Me tegime vend Olaviga Pärnus maalinäitusi Genialistide nime all, pidi ju mingi -ism olema. Ja sinna juurde koos vendade Eriksonidega ka kontserte – folkansambel Utrøsti Kormoranid ja elektroonilise muusika ansambel Ad Infinitum – ning koos Sütevaka aktiivsemate inimestega nagu Kaupo Meiel, Thomas-Andreas Põder ja teised tegime ka mõned filmid Genfilmi nime all. Mõned õhtud tegutses Pärnu rannakinos ka Genklubi.

Tagasi üles