Tartu korvpallimeeskonnaga liitus pikalt Raplas mänginud koondislane

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Martin Paasoja on pikalt mänginud Raplas, kuid kandnud ka Eesti koondise särki.
Martin Paasoja on pikalt mänginud Raplas, kuid kandnud ka Eesti koondise särki. Foto: Madis Veltman

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskonna esimene uus täiendus enne algavat hooaega on tagamängija Martin Paasoja, kes kandis mullu võtmerolli Rapla meeskonna jõudmises pronksmedalitele.

Lõppenud hooajal kogus Paasoja Rapla meeskonnale keskmiselt 13,6 punkti, 4,2 lauapalli ja üle nelja korvisöödu. Kuid nüüd on 30-aastane ja 191 sentimeetrit pikk mängumees juba uue hooaja ootuses.

«Olen põnevil Tartu meeskonnaga liitumise üle. Tean, millise professionaalse ja ambitsioonika klubiga on tegu, ning ootan juba uue hooaja algust. Näeme Tartus!» sõnas Paasoja.

Tartu peatreenerile Aivar Kuusmaale on Paasoja tuttav mängija, mistõttu on tal hea meel tema liitumise üle meeskonnaga. «Paasoja on minu jaoks tuttava käekirjaga mängija, kes aastate ja välismaakogemusega on ainult paremaks läinud. Eelmisel hooajal otsustas tema tegutsemine nii mõnegi mängu ja loodame samasugust head minekut ka Tartus,» sõnas Kuusmaa.

Eesti meeskondadest on Paasoja varasemal seitsmel hooajal kandnud Rapla särki, ühel aastal mänginud BC Kalev/Cramo ridades ning karjääri alustas ta tagamängijana Pärnus.

Kirju välismaakarjäär on Paasojat viinud Rumeeniasse, Kreekasse, Hispaaniase, Islandile ja Venetsueelasse.

Tartusse pole 30-aastane koondislane pärast meeskonnaga liitumist veel jõudnud. Kui see sünnib, ootavad teda kehtivate lepingutega tagamängijad Rain Veideman ja Rando Roos ning pikkade osakonnas Erki Urvik ja Karl-Gustav Jurtšenko.

Meeskonna peatreener on Aivar Kuusmaa ja abitreener Toomas Kandimaa.

Eesti-Läti liigas mängib 15 võistkonda

Eile kuulutati välja Eesti-Läti korvpalliliigas tuleva hooaja koosseis, 15 tiimi.

Rivist langesid Ukraina klubi Prometei ning Tallinna Kalev. Uue lisandujana lööb kaasa Keila Korvpallikool.

Lisaks neile mängib Eestist veel seitse klubi: Kalev/Cramo, Tartu Ülikool Maks & Moorits, Rapla Utilitas, Pärnu Sadam, TalTech, Viimsi ja Keila Coolbet.

Läti poolelt tuleb seitse võistkonda: Riia VEF, Ventspils, Riia Zelli, Liepaja, Ogre, Valmiera, Läti Ülikool.

Jätkatakse samas formaadis. Põhiturniiril mängitakse kodus-võõrsil-formaadis, veerandfinaalidesse pääseb kaheksa paremat meeskonda. Veerand- ja poolfinaalid mängitakse kahe võiduni ning finaal- ja pronksimäng ühe võiduni.

Tagasi üles