Nädalavahetusel kulgeb elu Tartus ja Lõuna-Eestis suuresti ralli rütmis

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Rally Estonia ametlik avamine leiab taas aset Tartu raeplatsil, kus saab näha ka meie esisõitjaid Ott Tänakut ja Martin Järveoja.
Rally Estonia ametlik avamine leiab taas aset Tartu raeplatsil, kus saab näha ka meie esisõitjaid Ott Tänakut ja Martin Järveoja. Foto: Kristjan Teedema

Reedel, 5. juulil algab Lõuna-Eesti teedel järjekordne Rally Estonia. Sel korral on tegu Euroopa meistrivõistluste (ERC) etapiga, kus stardib 116 autot. Võistluste avamine ja lõputseremoonia leiavad aset Tartu Raekoja platsil ning avakatse sõidetakse Raadil. Üle pika aja on võistlusel kavas Elva linnakatse.

Kui WRC-etappidel on ralli tehnoala ehk service park asunud Raadil Eesti Rahva Muuseumi taga, siis nüüd on see kolinud Otepääle Tehvandi spordikeskuse juurde. Ralli avapäeval ehk reedel avatakse tehnoala kell 9 hommikul.

Ralli avamiseks kogunevad sõitjad ja fännid reede pärastlõunal Tartusse raeplatsile. Kell 17 astub seal lavale ERC paremik: Mathieu Franceschi, Hayden Paddon, Mads Østberg, Georg Linnamäe, Robert Virves ja sel aastal Eesti meistrivõistluste etapil Läti MM-ralliks valmistuv Ott Tänak. Seejärel jagavad tippsõitjad ja kaardilugejad, teiste hulgas ka Ott Tänak ja Martin Järveoja, raeplatsil autogramme.

Tagasi üles