Elu ise Võidukas Karlova lastekoor valmistub järgmist helisevat tiitlit püüdma

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
Lastekoori lauljate keskel seisvad kooriõpetajad Imbi Goldman (vasakul keskel) ja Vilve Maide hindavad enim oma õpilaste vaimset ja emotsionaalset tervist. Noored lauljad Sonja Juhanson (vasakult), Emma Elise Neier ja Miriam Kabanova ammutavad juhendajatelt nii inspiratsiooni kui tuge.
Lastekoori lauljate keskel seisvad kooriõpetajad Imbi Goldman (vasakul keskel) ja Vilve Maide hindavad enim oma õpilaste vaimset ja emotsionaalset tervist. Noored lauljad Sonja Juhanson (vasakult), Emma Elise Neier ja Miriam Kabanova ammutavad juhendajatelt nii inspiratsiooni kui tuge. Foto: Kristjan Teedema

Suviselt tühja Karlova koolimaja teiselt korruselt kostis läinud reede keskpäeval elavat jutuvadinat ja heledat naeru. Aulasse musta kontsertklaveri ümber olid kogunenud lastekoori juht Vilve Maide, koormeister Imbi Goldman ja kolm äsja kaheksanda klassi lõpetanud lastekoori lauljat.

Nii õues kui ruumides valitsenud suvekuumusest hoolimata läks musikaalse seltskonna jutt kiiresti hoopis läinud jõulude peale, mil Karlova kooli 60-liikmeline lastekoor võttis osa Slovakkias Bratislavas peetud rahvusvahelisest koorikonkursist. Õigemini, mitte lihtsalt ei võtnud osa, vaid saavutas lastekooride arvestuses uhke esikoha.

«Meid manitseti tulemuste kuulutamise ajal vaikselt ja viisakalt käituma, sest auhinna­tseremoonia toimus pühalikult kirikus,» rääkis lastekoori laulja Emma Elise Neier. «Aga kui võit tuli, siis ei võtnud meist keegi seda kuulda. Nii tugevat emotsiooni polnud lihtsalt võimalik tagasi hoida.»

Tagasi üles