Rattatee ja kõnnitee vahetavad mitmel pool koha

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Eedeni ees ja selle ümbruses on teekate märgistus kas nii ära kulunud, et pole aru saada, kus peaks liikuma jalakäija ja jalgrattur, või on uus variant pandud vastupidiselt sellele, mis oli varem. Aga kõigele on seletus.
Eedeni ees ja selle ümbruses on teekate märgistus kas nii ära kulunud, et pole aru saada, kus peaks liikuma jalakäija ja jalgrattur, või on uus variant pandud vastupidiselt sellele, mis oli varem. Aga kõigele on seletus. Foto: Kristjan Teedema

Tartu paneb sel hooajal kergliiklusteede märgistuse uuendamiseks välja tavapärasest rohkem raha ja märgistuse uuendamise käigus vahetab ka mitmel pool jalakäijate ja ratturite pooled.

Tartu teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski tõdes, et ei tule üllatusena näiteks Kalda teel selle tulemusena tekkinud vastuolu liiklusmärgi ja teekattemärgistuse vahel, uued märgid on tellitud. Asi ise on ette võetud aga standardi poole liikumise ja lahenduste ühtlustamise eesmärgil.

Nimelt peaks standardi järgi rattatee olema kergliiklustee sõiduteepoolses servas ja kõnnitee sõiduteest kaugemal. Tartus on aga mõlemat pidi lahendusi, sest projektide ülevaatamisel on see aspekt varem vähe tähelepanu saanud.

Tagasi üles