Politseinik vastab. Kas kuumal päeval lapse autosse jätnud vanemat võib oodata karistus?

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Nõo priitahtlikud päästjad purustasid lapse autost välja päästmiseks küljeklaasi. Auto uksed lukustusid iseenesest veel enne, kui ema teisele poole autot jõudis, et rooli istuda.
Nõo priitahtlikud päästjad purustasid lapse autost välja päästmiseks küljeklaasi. Auto uksed lukustusid iseenesest veel enne, kui ema teisele poole autot jõudis, et rooli istuda. Foto: Nõo priitahtlik päästeselts

Eelmisel nädalavahetusel leidis Nõos aset juhtum, kus ema pani aastase lapse autosse ning veel enne, kui ta ise ümber auto jõudis, et rooli istuda, läksid sõiduki uksed iseenesest lukku. Appi tuli kutsuda priitahtlikud päästjad, kes purustasid auto küljeklaasi ja aitasid lapse kuumenevast autost välja.

Viimases näites oli küll tegu õnnetusega, milles lapsevanemale ei saa midagi ette heita, kuid päästeamet on saanud nii sel kui varasematel suvedel ikka ja jälle väljakutseid autode juurde, kuhu laps on poeskäigu ajaks teadlikult jäetud. Et kuuma ilmaga tõuseb autos temperatuur väga kiiresti, võib see osutuda lapsele ohtlikuks.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles esmaspäeval Tartu Postimehele, et info selliste juhtumite kohta ei lähe automaatselt kuskile edasi.

Tagasi üles