Õpetajaamet saab ülikooli astujate seas üha menukamaks

Emily Lieberg
, Suvereporter
Copy
Tänavu Hugo Treffneri gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Jaagup Konksil on jalg juba ülikooli ukse vahel. Kevadel sooritatud akadeemiline test kindlustas koha õigusteaduskonnas.
Tänavu Hugo Treffneri gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Jaagup Konksil on jalg juba ülikooli ukse vahel. Kevadel sooritatud akadeemiline test kindlustas koha õigusteaduskonnas. Foto: Signe Oidekivi

Eelmise nädalaga lõppes avalduste vastuvõtt Tartu ülikooli bakalaureuse- ja magistriõppe erialadele. Eestikeelsetele õppekavadele esitati 12 811 avaldust, neist 9915 esimese astme õppesse ja 2896 magistriõppesse.

Tartu ülikooli vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma täheldas avalduste arvus küll eelmise aastaga võrreldes viieprotsendilist kasvu, kuid tõdes, et sellised kõikumised on aastati pigem ootuspärased.

Sarnaselt varasemate aastatega laekus enim bakalaureuseastme päevaõppe avaldusi informaatika õppekavale ning õigus- ja majandusteaduskonda. Kaldma sõnul on selleks kaks põhjust. «Tegemist on eeskätt rakenduslike erialadega. See tähendab, et kandidaatidel on selge ettekujutus sellest, mis saab õpingute lõppedes,» lausus ta. «Määravaks on ka see, et nendel õppekavadel arvestatakse vastuvõtul vaid riigieksami tulemusi. Kui tulemused ületavad vastuvõtuks vajaliku lävendi, on nendele erialadele teistega võrreldes lihtsam ja kindlam kandideerida.»

Tagasi üles