Kliinikumi ümbruses muutus parkimiskorraldus

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi ümbruses korraldab parkimist nüüd vaid Europark.
Tartu ülikooli kliinikumi ümbruses korraldab parkimist nüüd vaid Europark. Foto: Sille Annuk

Kui siiani on Tartu ülikooli kliinikumi ümbruses tulnud jälgida, kas auto sai pargitud ASi Ühisteenused või OÜ Europark alale, siis sellest nädalast korraldab seal parkimist vaid viimane.

Nüüd tasub tähele panna, et parklad on kliinikumi ümbruses jagatud kolme tsooni: EP327, EP326 ning EP201. Esimese puhul on tegu L. Puusepa 8 hoone naabruses paiknevate parklatega, kus kehtib argipäevadel kella kaheksast hommikul õhtul kella kuueni tasuline parkimine.

Sama kehtib ka EP326 tsoonis, mis hõlmab suuremat osa kliinikumi parklatest. Küll aga on neis võimalik parkimise algusaja fikseerimise korral parkida parkimiskellaga 90 minutit tasuta. Nii saab teha  L. Puusepa 1a, 2, 4 ning 6 parklas, samuti Ravila 19 ja N. Lunini 6 parklas.

Seevastu N. Lunini 14 parkla jaguneb kaheks: ühes osas kehtivad EP327 ning teises EP326 tsooni tingimused. 

Parkimistsoon EP201 kehtib endiselt parkimismajas ja N. Lunini 16 kinnistul ning parkimistingimused seal ei muutunud.

Enamikul kliinikumi ümbrusse jäävatel aladel saab tasuta parkida 90 minutit, need on kaardil märgitud helesiniselt. Punasega on märgitud aga tasulised parklad ning tumedama sinisega parkimismaja.
Enamikul kliinikumi ümbrusse jäävatel aladel saab tasuta parkida 90 minutit, need on kaardil märgitud helesiniselt. Punasega on märgitud aga tasulised parklad ning tumedama sinisega parkimismaja. Foto: Tartu Ülikooli kliinikum

Erakorralist abi vajavad patsiendid ja sünnitajad saavad parkimiseks kasutada endiselt EMO maa-alust parklat. Sealses parklas on valideeritud piletiga parkimine 72 tundi tasuta. EMO sissepääsu ees on lubatud vaid peatuda kuni 30 minutit patsientide peale- või mahaminekuks.

Liikumispuudega või pimedat inimest teenindava sõiduki parkimiskaardiga parkimine on sõltumata parkimiskohast tsoonides EP326 ja EP327 tasuta.

Rohkem infot leiab Tartu ülikooli kliinikumi kodulehelt.

Tagasi üles