PILDID Lõunakeskuse juures hukkus raskes liiklusõnnetuses sõiduauto juht (2)

Uuendatud 1. juuli 2024, 15:13
Copy

Esmaspäeval veidi enne kella 13 juhtus Tartus Lõunakeskuse juures raske liiklusõnnetus, milles sattusid laupkokkupõrkesse raskeveok ja sõiduauto. Sõiduautot juhtinud keskealine mees hukkus sündmuskohal.

Mõni minut pärast õnnetust oli liiklus sündmuskohal tugevasti häiritud ning päästjad tegelesid sõiduautost Nissan mehe väljalõikamisega. Seejärel andsid meedikud raskelt viga saanud autojuhile esmaabi, kuid mehe elu päästa ei õnnestunud. Veoki juht füüsilisi vigastusi ei saanud.

Esialgse info kohaselt sõitis Nissanit juhtinud 55-aastane mees Võru poolt Tallinna suunas, kui kaldus lauges kurvis vastassuuna vööndisse ja põrkas kokku seal liikunud Volvo veoautoga, mida juhtis 43-aastane mees. Kokkupõrge juhtus üsna viaduki ülesõidu lõpus, kus lubatud suurim sõidukiirus on 70 km/h ning kus teekate oli õnnetuse hetkel kuiv.

Õnnetuspaigal tegutsenud operatiivtöötajad rääkisid nähtu põhjal, et kokkupõrke võis põhjustada sõiduauto juhi terviserike. Paar tundi hiljem sai see ka kinnituse. «Praeguseks kogutud info viitab sellele, et autojuhil tekkis roolis terviserike, kuid tema surma täpne põhjus selgub lahangul,» selgitas Tartu politseijaoskonna liiklussüütegude grupijuht Aare Sulg.

Juhtunu osas alustas politsei kriminaalmenetlust ning õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Sündmuskohal tegutsesid nii Tartu päästjad, Tõrvandi vabatahtlikud päästjad kui ka Tartu kiirabi. Politsei reguleeris liiklust ja palus autojuhtidel kõnealust piirkonda vältida. Tallinna poole ulatus ummik mitmesaja meetrini.

Märksõnad

Tagasi üles