Päikese kätte jäetud autost päästeti aastane laps (3)

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Nõo priitahtlikud päästjad purustasid lapse autost välja päästmiseks küljeklaasi. Auto uksed lukustusid iseenesest veel enne, kui ema teisele poole autot jõudis, et rooli istuda.
Nõo priitahtlikud päästjad purustasid lapse autost välja päästmiseks küljeklaasi. Auto uksed lukustusid iseenesest veel enne, kui ema teisele poole autot jõudis, et rooli istuda. Foto: Nõo priitahtlik päästeselts

Eelmise reede õhtupoolikul kella 17 ajal teatati päästjatele, et Nõo alevikus Tartu tänaval asuva poe parklas lukustusid auto uksed ja lauspäikese kätte pargitud sõidukisse jäi aastane laps.

Kuna võtmed olid autosse jäänud, pidid kohale tõtanud Nõo vabatahtlikud päästjad lapse kättesaamiseks masina küljeakna klaasi purustama. Uksed saadi lahti ja laps õnnelikult kätte.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik kinnitas, et seekord ei jäetud last meelega autosse. «Ema pani lapse autosse, viskas istmele võtmed ja selle ajaga kui ema läks ümber auto, et ise istuda, olid uksed lukku läinud,» selgitas ta.

Päästjad hoiatavad, et kuuma päikese käes lapse autosse jätmine ka lühemaks ajaks võib tekitada ohu tema tervisele ning elule. Kiik sõnas, et selliseid juhtumeid, kus laps kiireks poeskäiguks meelega autosse jäeti, oli mais mitmeid. «Väikene laps kuumeneb kiiresti üle ja mujalt maailmast on kurbi näiteid palju,» rääkis ta.

Tagasi üles