GALERII Sepikoja tänaval süttis öösel romu

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Uuendatud 30. juuni 2024, 10:31
Copy

Tartus Ropka tööstusrajoonis Sepikoja tänava vanade garaažide juures põles laupäeval vastu pühapäeva pärast keskööd romu. Tuli lõõmas elumajade lähedal, päästjad jõudsid jaole ja tuli õnneks edasi ei kandunud.

Väljakutse tegi kell 00.23 üks naabruses elav naine, kes oli märganud sündmuskoha lähedal ka kahte inimest, aga ta ei osanud öelda, kas need võisid olla lapsed või suured inimesed. Ühe päästja arvamus oli, et romu sai põlema minna tõenäoliselt süütamisest.

Vaade põlengukohale öösel Jalaka tänava kortermaja rõdult.
Vaade põlengukohale öösel Jalaka tänava kortermaja rõdult. Foto: Anna Haitov

Sel kevadel on tulekahjusid Sepikoja ja Jalaka tänava ristmiku juures olevates garaažides varemgi olnud. Näiteks 28. mai öösel põles seal maha kolm garaaži, paar ööd hiljem läks tuleroaks veel paar garaaži.

Garaažid asuvad linna maal, seisavad aastaid kasutuna ning on täis kõikvõimalikku prahti. Omal ajal on need püstitatud sinna ebaseaduslikult. Tartu linnamajanduse osakonna ametnikud on kordi proovinud nende garaažide kasutajaid üles leida, kuid enamasti pole see õnnestunud.

Pärast selle kevade teist tulekahju panid linnavalitsuse töötajad garaažidele sildid, et need ebaseaduslikud rajatised ja neis olev kraam tuleb 31. augustiks likvideerida. Nüüd on enamik neist siltidest kadunud, garaažid ning neid ümbritsev rämps ja hulk romusid seisavad aga puutumatult. 

Tänaöise sündmuse kohta päästjate ametlikud kommentaarid veel puuduvad.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonispetsialist Pirjo Neissar ütles, et tulekahju täpsemad asjaolud on selgitamisel ja uut infot lisada ei ole.

Tagasi üles